Boc: Decizia imorală a Austriei de a se opune aderării României la Schengen va trebui corectată

Boc: Decizia imorală a Austriei de a se opune aderării României la Schengen va trebui corectată

Emil Boc susține că decizia „imorală” a Austriei trebuie corectată, iar România va putea adera la spațiul Schengen, în ciuda votului negativ venit din partea Austriei și Olandei.

Boc susține că decizia Austriei va trebui corectată FOTO: Inquam Photos

„Europa este soluţia, nu cauza la problemele pe care temporar le avem şi sunt convins că împreună putem realiza şi intrarea în Schengen, în ciuda acestei decizii nedrepte a Austriei , care, repet, ne-a înfuriat şi pe bună dreptate, ne-a pus într-o situaţie defavorabilă (...), decizia imorală a Austriei va trebui să fie corectată", a declarat președintele Asociației Municipiilor din România, miercuri, după Adunarea Generala a Asociaţiei Municipiilor din România, potrivit Agerpres.

Emil Boc a precizat că România este cea mai pro-europeană țară a Uniunii Europene, iar ”Europa nu este de vină” pentru că o țară s-a opus.

„Viitorul nostru comun este acolo, în Uniunea Europeană. (...) Asta trebuie să fie direcţia, nu este de vină Europa pentru că o ţară din 27 s-a opus în mod absolut arbitrar şi abuziv", a adăugat Emil Boc.

Boc vrea boicotarea afacerilor austriece

Fostul ministru, Emil Boc, a explicat la Ziua Live, după blocarea aderării României la Schengen de către Austria, că statul a făcut o nedreptate. Potrivit edilului, „Austria este Rusia Uniunii Europene”, având aceeași veche idee imperială, „dar uită că a pierdut imperiul”.

Am pierdut o bătălie, dar nu și războiul. Există o stare de supărare și frustrare, dar întodeauna găsești putere să mergi mai departe când istoria e de partea ta. Știm că dreptatea este de partea noastră, te duci mult mai ușor înainte. Austria a făcut un mare act de nedreptate României. Austria este Rusia Uniunii Europene. Are aceeași veche idee imperială, dar uită că a pierdut imperiul. Până la urmă va înțelege că trebuie să trateze de la egal la egal partenerii din UE. Nu mai este mult până vom ajunge acolo", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE , după eșecul aderării la spațiul Schengen.

Primarul din Cluj a mai explicat că „Europa și UE nu sunt de vină pentru ceea ce a făcut Austria. Trebuie să vedem și partea plină a paharului. Avem 26 de state prietene. Trebuie să ne bucurăm că avem aprecierea și respectul a 26 din 27 de state. Noi întotdeauna am fost copilul serios și sârguincios al UE".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?