Bode, despre Codul Fiscal: Sunt discuţii. Modificările vor fi prezentate până la 1 iulie. Posibilă decizie privind reducerea accizei la carburanţi

Bode, despre Codul Fiscal: Sunt discuţii. Modificările vor fi prezentate până la 1 iulie. Posibilă decizie privind reducerea accizei la carburanţi

Ministrul a spus că au avut loc mai multe şedinţe ale coaliţiei pe tema măsurilor de modificare a Codului Fiscal.

„Suntem la nivelul de discuţii. Am agreat de la începutul acestor discuţii, unu, nicio taxă nouă în 2022, doi, venim cu un set de măsuri prin care luîm anumite decizii pe ajutor, stimulare, anumite deduceri pentru cetăţeni şi pentru agenţii economici. Şi tot ceea ce vrem să aplicăm de la 1 ianuarie 2023 va fi prezentat public până cel târziu la 1 iulie 2022. Aşadar, discuţiile continuă, orice chestiune de genul taxă de solidaritate, modificare cotă unică, sunt doar discuţii, concluziile le veţi vedea, că vor fi prezentate public de către premier, preşedintele PSD şi preşedintele UDMR”, a mai spus Bode.

Secretarul general al PNL a arătat că soluţia cea mai la îndemână este creşterea pe de o parte a gradului de absorbţie a fondurilor europene şi pe altă parte o mai bună colectare.

„Ştiţi foarte bine că ANAF are un plan de creştere a nivelului colectprii cu 2 miliarde, în fiecare lună”, a arătat Bode.

Despre creşterea preţurilor la carburanţi, Lucian Bode a spus că această creştere are ca şi cauză conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina, la fel ca şi creşterea inflaţiei şi a preţurilor la energie.

„Nu exclud ca la un moment dat Guvernul să spună, apropo de ce se discută în spaţiul public, de acciză, nu exclud acest lucru, reducerea accizei. Sunt lucruri la care ne uităm şi cum ne-am uitat în luna mai, am sprijinit o bună parte din beneficiari”, a precizat Bode.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...