Bodog: Specialiștii verifică la Spitalul de Arși dacă au fost respectate procedurile privind demararea renovării

Bodog: Specialiștii verifică la Spitalul de Arși dacă au fost respectate procedurile privind demararea renovării

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat marți că a dispus efectuarea unui control la Spitalul de Arși din Capitală pentru a se verifica dacă au fost respectate procedurile cu privire la demararea renovării.

* Ministrul Sănătății a dispus un control la Spitalul de Arși (surse)

"În urma apariției în spațiul public a informațiilor cu privire la Spitalul de Arși, în cursul zilei de ieri, împreună cu Inspecția Sanitară de Stat, am semnat un ordin prin care am trimis o echipă formată din specialiști de la Inspecția Sanitară de Stat, ai Direcției de Sănătate Publică, inspectori și specialiști de la Institutul Național de Sănătate Publică, mai precis epidemiologi, care să verifice procedurile, starea de fapt și să dispună măsuri", a declarat ministrul Sănătății, la Digi 24.

El a precizat că a discutat telefonic, luni, cu managerul de la Spitalul de Arși, care i-a spus că au fost luate probe și de către reprezentanții unității sanitare.

"Practic, ei (membrii echipei de control — n.r.) caută dacă au fost respectate procedurile cu privire la demararea renovării, dacă la momentul de față există probleme, dacă există focare de infecție care pot fi puse în evidență prin analize, dacă s-au făcut analize la momentul demarării procesului de reabilitare. Deci, tema de control și-o stabilesc singuri, nu este stabilită de MS", a explicat Bodog.

Potrivit unor informații apărute în presa centrală, pereții de la Spitalul de Arși nu ar fi fost decontaminați sau dezinfectați înainte de a se face reabilitarea. Astfel, pereții vechi ar fi fost acoperiți cu rigips.

AGERPRES/(A — autor: Mirela Bărbulescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!