Bogdan Dumitru Dumitraşcu, eliberat din funcţia de director general adjunct al APIA; DNA a deschis dosar penal

Bogdan Dumitru Dumitraşcu, eliberat din funcţia de director general adjunct al APIA; DNA a deschis dosar penal

Bogdan Dumitru Dumitraşcu a fost eliberat din funcţia de director general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) întrucât pe numele său a fost deschis un dosar penal, a anunţat miercuri instituţia.

"Începând cu data de 22 decembrie 2021, prin decizia Directorului General APIA nr. 2994/2021, domnul Bogdan Dumitru Dumitraşcu nu mai ocupă funcţia publică de Director General Adjunct în cadrul APIA - Aparat Central. Decizia a fost luată ca urmare a informării APIA de către organele de cercetare penală cu privire la deschiderea unui dosar penal pe numele domnului Dumitraşcu", se precizează într-o informare de presă transmisă AGERPRES.

Conform unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) , procurorii din cadrul Serviciului teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore , începând cu data de 21 decembrie 2021, a inculpatului Dumitraşcu Bogdan Dumitru, director general adjunct al Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: la data de 10 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 2.000 euro pentru a o angaja pe fiica acesteia în cadrul APIA - Structura Centrală şi, ulterior, să o transfere la o agenţie judeţeană, situaţie ce o avantaja din punctul de vedere a domiciliului. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi precizat că dorea ca banii să-i fie remişi în două tranşe respectiv înainte şi după angajare.

"În contextul menţionat mai sus, la data de 21 decembrie 2021, inculpatul Dumitraşcu Bogdan Dumitru ar fi primit o primă tranşă, în valoare de 5.000 lei (echivalentul a 1.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Inculpatului Dumitraşcu Bogdan Dumitru i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală", se arată în comunicatul DNA.

La data de 22 decembrie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.

Potrivit DNA, punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...