Bogdan Olteanu, audiat cinci ore la DNA: Rămâne să reușesc să îmi găsesc dreptatea

Bogdan Olteanu, audiat cinci ore la DNA: Rămâne să reușesc să îmi găsesc dreptatea

Fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu a fost audiat miercuri timp de cinci ore la DNA în dosarul în care este acuzat de trafic de influență, la ieșire el declarând că a suportat deja consecințele și a pierdut ce avea de pierdut, iar de acum încolo rămâne să-și demonstreze nevinovăția.

 

"Pentru mine ce era să se întâmple s-a întâmplat, am suportat consecințele și am pierdut ce aveam de pierdut. De acum încolo rămâne să reușesc să îmi găsesc dreptatea, îmi pledez nevinovăția, lucrurile vor merge înainte potrivit procedurilor", a spus Olteanu.

El nu a dorit să facă cunoscute amănunte din dosar.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie — noiembrie 2008, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

La DNA a venit miercuri și deputatul UDMR Korodi Attila , fost ministru al Mediului în perioada în care Mihaiu a primit funcția. Korodi Attila a declarat pentru AGERPRES că a fost chemat în calitate de martor.

"Am fost chemat în calitate de martor, am fost întrebat de perioada respectivă. (...) Eu am declarat în fața procurorului ce trebuie să știe din punctul meu de vedere și atât. (...) Ideea este că era o procedură în care ministrul obligatoriu trebuie să facă o propunere și am explicat cum e procedura în toată povestea aceasta", a precizat el.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”