BOMBĂ! Căpetenia Filierei Evreiești, Beny Steinmetz, REȚINUT în Israel!

BOMBĂ! Căpetenia Filierei Evreiești, Beny Steinmetz, REȚINUT în Israel!

Omul de afaceri israelian Benny Steinmetz a fost reţinut la Tel Aviv. El este audiat într-un dosar de corupţie, bănuit că a mituit mai mulţi oficiali din Guineea. Omul de afaceri a fost trimis în judecată şi în România, într-un dosar care vizează retrocedări ilegale.

Benjamin “Benny” Steinmetz care controlează compania Beny Steinmetz Group (BSG), având o avere estimată de Forbes la 3,6 miliarde de dolari a apelat la un fost șef Mossad pentru a o spiona pe șefa DNA, o metodă similară fiind folosită în urmă cu 7 ani când anchetat fiind de americani pentru o mită uriașă dată în Guineea, l-a angajat pe un fost șef FBI ca parte în echipa sa de apărare.

Pe 03 aprilie 2016 Ron Weiner și David Geclowicz sunt arestați de Tribunalul București pentru că “au constituit un grup organizat în vederea comiterii mai multor infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice constând în efectuarea de multiple apeluri cu caracter amenințător (…) precum și atacuri de tip phishing (înșelătorii electronice – n.n.) în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii conturilor de poștă electronică, activițăți urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținututului acestora.

Mobilul întregii activități infracționale a grupării a constat în încercarea de compromitere a imaginii procurorului-șef al DNA, prin încercarea „de a găsi activități de corupție”, după cum consemnează judecătoarea Elena Burlan în mandatul de arestare.

Infracțiunile s-au comis în martie și aprilie 2016.

Cei doi, precum și coordonatorii lor, doi (foști) ofițeri Mossad, Dan Zorella și Avi Yanus „ale căror date de identificare complete nu au putut fi stabilite în acest moment”, după cum consemnează judecătoarea Burlan și, am adăuga noi, nici nu vor putea fi stabilite pentru că umblă vorba că din Mossad ieși doar cu picioarele înainte, sunt anchetați de DIICOT pentru că împreună cu alți angajați ai firmei israeliene BLACKCUBE au pus la cale supravegherea informativă a trei persoane din familia și anturajul Codruței Kovesi.

Președinte de onoare a Blackcube a fost până pe 17 martie 2016 când a decedat, Meir Dagan, născut sub numele de Meir Huberman la Novosibirsk, în Rusia, fost șef al Mossad din 2002 și până în 2011. Militar de carieră, Dagan trece în rezervă în 1995, la 50 de ani, fiind rechemat în 1996 în serviciul public, când primul ministru Șimon Peres l-a cooptat în „statul major de luptă contra terorismului”, ca adjunct al lui Ami Ayalon, devenind ulterior șeful Mossad. Sub conducerea sa Mossadul a eliminat importanți conducători de organizații teroriste cum ar fi Imad Murniye, comandantul „militar” al Partidului lui Allah - Hezbollah din Liban, într-un atentat la Damasc, Mahmud al Mabhuh, din conducerea organizației palestinene islamiste Hamas într-un atentat la Abu Dhabi precum și încetinirea programului nuclear al regimului lui Bashar al-Assad din Siria și al ayatollahilor din Iran (informații nerecunoscute vreodată oficial). Tot sub conducerea lui Dagan, inginerul palestinian din Hamas, Dirar Abu Seesi a fost răpit dintr-un tren ucrainean de persoane necunoscute, apărând după trei săptămâni arestat în Israel.

Pe 17 Decembrie 2015, DNA punea sub acuzare trei israelieni în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Băneasa, pe 10 Martie se cerea arestarea în lipsă iar pe 15 Martie 2016 cei trei erau arestați preventiv în lipsă de Curtea de Apel Brașov, la cererea DNA:
-TAL SILBERSTEIN, om de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și complicitate la spălarea banilor;
-SHIMON SHEVEZ și BENJAMIN „BENY” STEINMETZ, oameni de afaceri, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influență și complicitate la spălarea banilor

STENOGRAME Benjamin "Beny" Steinmetz, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, inculpat in dosarul Truica – Paul Lambrino de 135 milioane de euro

Omul de afaceri israelian Benjamin "Beny" Steinmetz este inculpat in dosarul urias al retrocedarilor ilegale, potrivit unor surse judiciare. Steinmetz are o avere estimata la 3,5 miliarde de dolari, fiind al saselea cel mai bogat cetatean israelian si pe locul 497 in lume, potrivit Forbes. Steinmetz este actionar, prin una din companiile sale, la Gabriel Resources, care detine o participatie in proiectul aurifer de la Rosia Montana.

Potrivit DNA, Benjamin Steinmetz ar fi facut parte din grupul infractional constituit de Remus Truica, alaturi de Dan Andronic, Tal Silberstein, Shimon Shevez, si avocatul Robert Rosu.

DNA ii acuza pe inculpati ca au reusit sa obtina retrocedarea ilegala in natura a Fermei Regale Baneasa, producand bugetului de stat un prejudiciu de peste 135 milioane de euro. Mecanismul presupusei fraude era urmatorul, asa cum a fost descris de DNA: Paul Lambrino (nepotul Regelui Carol al doilea) a pretins ilegal ca are de primit de la stat Ferma Baneasa si a apelat la Remus Truica pentru a-si rezolva problema. Truica, alaturi de co-inculpati, ar fi mituit conducerea unui institut de cercetare care detinea terenul Fermei Baneasa sa accepte retrocedarea, contra unei excursii pentru patru persoane in strainatate.

Convorbire intre Remus Truica si Benny Steinmetz:

Benjamin Steinmetz: Şi eu sper. Cum a decurs? Când va fi finalul finalului la Băneasa?
REMUS TRUICĂ: Deci, după cum deja ştii, prietenul lui TAL nu a făcut mai nimic şi am găsit cine este şeful tipului care ar fi trebuit să facă asta şi am descoperit că este de la alt..., care este un bun prieten cu mine şi am găsit acum instrumentele şi mâine, la ora 10:00, este o comisie la Institut şi voi merge eu împreună cu prințul, cu avocaţii şi, probabil, după cum au promis, mâine va fi luată decizia favorabilă.

Benjamin Steinmetz: …ce se va întâmpla atunci?
REMUS TRUICĂ: Nimic. Doar vor semna şi va fi a noastră. Asta e tot. Nu sunt mai mulţi paşi, e doar un pas.

Benjamin Steinmetz: Deci nu trebuie să mai vorbeşti cu cineva, să mai întrebi pe cineva, se termină, e rezolvată?
REMUS TRUICĂ: Da. Doar de semnat. Asta-i tot. Probabil nu va fi chiar mâine, dar important este să avem o decizie favorabilă mâine.

Un membru grup infracţional …: Deci lipseşte doar o semnătură?
REMUS TRUICĂ: Exact, doar una.

Un membru grup …. Şi apoi este chiar al nostru? Adică putem începe munca pe teren?
REMUS TRUICĂ: Da, este 100% al nostru, este ca şi maşina ta, e a ta (RÂDE).

Un membru grup …. Foarte bine. Şi apoi nu trebuie să dăm nimic?
REMUS TRUICĂ Adică, va fi probabil o sumă mică pentru aceşti oameni, dar nu mare lucru.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante