BOMBĂ! DNA cere URMĂRIREA PENALĂ pentru Bejinariu, CÂRJA lui Năstase!

BOMBĂ! DNA cere URMĂRIREA PENALĂ pentru Bejinariu, CÂRJA lui Năstase!

Direcția Națională Anticorupție (DNA) lansează o adevărată torpilă spre PSD! Procurorii anticorupție solicită încuviințarea urmăririi penale pentru fostul ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, deputatul Eugen Bejinariu, fost premier interimar al României pentru a putea fi cercetat în Dosarul Microsoft pentru abuz în serviciu. Anunțul DNA vine după ce în cursul zilei mai mulți foști demnitari și oamenid e afaceri au fost pus sub acuzare într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft în care au fost date deja condamnări definitive.

Comunicatul DNA:

În completarea comunicatelor nr. 1342/VIII/3 din data de 26 septembrie 2014 și nr. 1428/VIII/3 din data de 21 noiembrie 2016, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

În conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al P.Î.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de BEJINARIU EUGEN, deputat în Parlamentul României, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003-2004, în legătură cu săvârșirea a infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, în perioada în care a deținut funcția ministerială.

Solicitarea Direcției Naționale Anticorupție referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Bejinariu Eugen, în prezent deputat, la data faptelor deținând și o funcție ministerială, are în vedere împrejurarea că, în acest moment, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, cu încălcarea dispozițiilor privind achizițiile publice, Bejinariu Eugen a exercitat următoarele activități:

- a inițiat și a susținut proiectele a două hotărâri de guvern (nr. 1473/11.12.2003 și nr. 470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH, a unui contract comercial de închiriere de licențe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a favoriza această firmă prin evitarea organizării unei licitații publice,

- a inițiat și susținut proiectul Hotărârii de Guvern nr.1778/21.10.2004, prin care s-a aprobat extinderea contractului comercial de închiriere de licențe încheiat la data de 15.04.2004 între Guvernul României și Fujitsu Siemens Computers GmbH și pentru produsele educaționale Microsoft, fără a exista un necesar fundamentat,

- a semnat contractul comercial de închiriere licențe Microsoft din data de 15.04.2004 și actul adițional la acesta, cunoscând că nu era justificată achiziția din sursă unică.

În această modalitate în care s-a cauzat, pe de o parte - un prejudiciu în valoare totală de 66.965.343 USD repercutat în dauna statutului, iar pe de altă parte - un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH.
Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, precum și volumele (28) cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Prezenta cerere de efectuare a urmăririi penale intră sub incidența art. 305 alin 4 din C.P.P., prin urmare, persoana față de care s-a solicitat sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Reamintim ca, tot luni, DNA a decis punerea in miscare a actiunii penale fata de doi fosti sefi ai Microsoft Romania si un fost sef al Fujitsu Romania si a calculat un prejudiciu total de 67 milioane de dolari. Claudiu Florica, denuntatorul din dosarul Licentele Microsoft 1, a fost pus control judiciar si e acuzat - alaturi de doi fosti directori Microsoft - de complicitate la abuz in serviciu.

Silviu Hotaran, Petrisor Ovidiu Artopolescu (ca reprezentanti Microsoft) si Ionut Claudiu Florica (reprezentant Fujitsu Siemens Computers GmbH) au fost pusi sub control judiciar pentru 60 de zile, ei fiind acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

DNA precizeaza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane. Tot luni a fost la DNA si fostul ministru Alexandru Athanasiu, dar calitatea sa in noul dosar nu a fost precizata oficial de DNA.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

2 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

3 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

4 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri

5 „Am depresie și anxietate severă. Am fost violată de patru ori!”