BOMBĂ! Percheziții DNA la Autoritatea Electorală Permanentă! Ana Maria Pătru a fost DUSĂ la audieri

BOMBĂ! Percheziții DNA la Autoritatea Electorală Permanentă! Ana Maria Pătru a fost DUSĂ la audieri

Procurorii DNA Ploiești fac în acest moment percheziții la sediul din București Autorității Electorale Permanente București.

UPDATE/Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, a fost ridicată, marţi după-amiază, de la o locuinţă din oraşul Voluntari, ea urmând a fi dusă la audieri la sediul DNA Ploieşti, relatează Antena3.

Sotul șefei AEP, Ștefan Pătru, ar fi încercat să fugă cu documentele societății lui radiate, care erau relevante pentru circuitul șpăgii. L-au oprit polițiștii veniți la percheziții.

UPDATE/Marian Muhuleț, vicepreședinte AEP, a confirmat pentru HotNews perchezițiile efectuate de procurorii Direcției Anticorupție.

UPDATE/Se fac percheziții în biroul președintei AEP, Ana Maria Pătru!

Cine este Ana Maria Pătru

Ana Maria Pătru conduce Autoritatea Electorală Permanentă din primăvara lui 2012. A fost numită de Parlament, fiind susţinută la acea vreme de PDL. Anterior, Ana Maria Pătru a deţinut funcţia de vicepreşedinte al AEP, la propunerea Administraţiei Prezidenţiale. Timp de doi ani, în perioada 2005- 2007, ea a ocupat funcţia de director coordonator al Autorităţii Electorale Permanente - Filiala Regională Sud.

Din octombrie 2013 este vicepreşedintele Asociaţiei Mondiale a organismenlor electorale. Pătru a intrat în PD în anul 2002, a fost vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean şi preşedinte executiv al organizaţiei de femei.

Presa a scris că Ana Maria Pătru ar fi fost o apropiată a ministrului Elena Udrea, cu care s-a afişat în mai multe rânduri. Potrivit CV-ului postat pe site-ul AEP, Pătru a absolvit Naţional de Apărare. Înainte de numirea ei în AEP, Pătru fusese propusă de PD Vâlcea pentru un post de europarlamentar, pe un loc neeligibil însă. Potrivit declaraţiei de avere, Ana Maria Pătru are două terenuri de peste o mie de metri pătraţi în comuna Vlădeşti, două apartamente şi o casă de 330 de metri pătraţi.

Este vorba despre un dosar de fraudă electorală în care se fac cercetări pentru săvârșirea unor fapte de corupție.

În acest moment se caută dosare la sediul din București Autorității Electorale Permanente București.

Comunicatul DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii, în perioada 2008 -2015, a unor infracțiuni de corupție.

În cursul dimineții de 15 noiembrie 2016, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul București și județele Ilfov și Vâlcea, din care o locație se află în incinta unei instituții publice, restul la domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”