BOMBĂ! Tăriceanu anunță că ALDE se OPUNE adoptării modificărilor la Codul penal prin OUG!

BOMBĂ! Tăriceanu anunță că ALDE se OPUNE adoptării modificărilor la Codul penal prin OUG!

Nu am discutat de niciun fel de o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale, a declarat luni liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. ”Scoateți din discuție acest subiect”, a adăugat președintele Senatului.

„Scoateți din discuție acest subiect. Vom merge exclusiv pe calea dezbaterii parlamentare”, le-a spus Tăriceanu ziariștilor prezenți la Palatul Parlamentului, după o reuniune neanunțată a coaliției de guvernare, la care au mai participat, printre alții, liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă.

La întrebările ziariștilor, Tăriceanu a precizat că nu se are în vedere nici asumarea răspunderii pentru modificarea codurilor penal și de procedură penală.

Chestionat dacă PSD a agreat aceste variante, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Sigur ca da”.

Declarația lui Tăriceanu e în contradicție cu anunțul de vineri al lui Liviu Dragnea, care avertizase că procedurile parlamentare sunt prea greoaie și lăsase să se înțeleagă că ar urma o posibilă procedură rapidă – fie OUG, fie asumarea răspunderii Guvernului.

Șeful ALDE a mai spus că ministrul Justiției a terminat de realizat un document cu pe care Ministerul Afacerilor Europene să îl dea partenerilor europeni, un rezumat al modificărilor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. ”Ne aliniem la practicile europene. Vor începe unii să urle în legătură cu lupta anticorupție – prin această campanie politică de așa-zisă combatere a corupției asupra României s-a pus o etichetă de țară coruptă”.

*** ATENȚIONARE! Nu este exclus ca aceste declarații să fie doar o capcană pentru a adormi vigilența străzii, pentru a trimite oamenii în concedii. OUG se poate da și în iulie sau august!


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria