Bombă artizanală descoperită la Paris: Unul dintre arestați era în evidență pentru radicalizare (ministrul de interne)

Bombă artizanală descoperită la Paris: Unul dintre arestați era în evidență pentru radicalizare (ministrul de interne)

Una dintre cele cinci persoane arestate după descoperirea, sâmbătă, în holul și în exteriorul unui imobil din Paris a mai multor butelii de gaz echipate cu un dispozitiv de aprindere, era în evidență pentru radicalizare, a anunțat marți ministrul de interne al Franței, Gerard Collomb, informează AFP și Reuters.

'Printre persoanele care au fost arestate , una figura în fișierul FSPRT (Fișierul semnalmentelor pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist), adică era cunoscută ca fiind radicalizată', a declarat ministrul la postul de radio France Inter.

Un locatar a dat alarma după ce a descoperit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 04:30 (02:30 GMT), două din cele patru butelii în holul și exteriorul imobilului. Două butelii se aflau în interiorul holului și celelalte două pe trotuar.

În jurul buteliilor fusese împrăștiat combustibil lichid și a mai fost găsit la fața locului un dispozitiv de aprindere, confecționat dintr-un telefon mobil legat la mai multe fire.

O anchetă antiteroristă a fost deschisă luni după descoperirea acestui dispozitiv în noaptea de vineri spre sâmbătă, în arondismentul de vest al Parisului.

Investigațiile au fost încredințate secțiunii antiteroriste din cadrul Brigăzii criminale a Prefecturii de poliție din Paris și Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI).

Amenințarea teroristă rămâne ridicată în Franța, lovită din ianuarie 2015 de o serie de atentate jihadiste.

Ultimul atentat a fost comis duminică, la Marsilia, în sudul țării, când un individ, strigând "Allah Akbar", a înjunghiat două fete de 20 de ani în gara Saint-Charles, după care a fost împușcat de militari ai operațiunii Sentinelle. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Născut într-o rulotă pe marginea drumului, a ajuns miliardar / Povestea celui mai bogat țigan din Marea Britanie

2 VIDEO Este „viu” și nevătămat / Țeapa luată de Forțele ruse care au aruncat o grenadă într-un transportor blindat

3 VIDEO „Ca să nu-ţi ascund nimic, am vrut să mă duc să joc hochei pe gheaţă. Acum sunt la sală”

4 ULTIMA ORĂ Schimbări majore la vârful armatei ruse din Ucraina

5 Contre între Ciutacu și RO Vaccinare / „Tonomatul” a încasat-o ca Mircea Badea!