Bombă artizanală descoperită la Paris: Unul dintre arestați era în evidență pentru radicalizare (ministrul de interne)

Bombă artizanală descoperită la Paris: Unul dintre arestați era în evidență pentru radicalizare (ministrul de interne)

Una dintre cele cinci persoane arestate după descoperirea, sâmbătă, în holul și în exteriorul unui imobil din Paris a mai multor butelii de gaz echipate cu un dispozitiv de aprindere, era în evidență pentru radicalizare, a anunțat marți ministrul de interne al Franței, Gerard Collomb, informează AFP și Reuters.

'Printre persoanele care au fost arestate, una figura în fișierul FSPRT (Fișierul semnalmentelor pentru prevenirea radicalizării cu caracter terorist), adică era cunoscută ca fiind radicalizată', a declarat ministrul la postul de radio France Inter.

Un locatar a dat alarma după ce a descoperit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orelor 04:30 (02:30 GMT), două din cele patru butelii în holul și exteriorul imobilului. Două butelii se aflau în interiorul holului și celelalte două pe trotuar.

În jurul buteliilor fusese împrăștiat combustibil lichid și a mai fost găsit la fața locului un dispozitiv de aprindere, confecționat dintr-un telefon mobil legat la mai multe fire.

O anchetă antiteroristă a fost deschisă luni după descoperirea acestui dispozitiv în noaptea de vineri spre sâmbătă, în arondismentul de vest al Parisului.

Investigațiile au fost încredințate secțiunii antiteroriste din cadrul Brigăzii criminale a Prefecturii de poliție din Paris și Direcției Generale pentru Securitate Internă (DGSI).

Amenințarea teroristă rămâne ridicată în Franța, lovită din ianuarie 2015 de o serie de atentate jihadiste.

Ultimul atentat a fost comis duminică, la Marsilia, în sudul țării, când un individ, strigând "Allah Akbar", a înjunghiat două fete de 20 de ani în gara Saint-Charles, după care a fost împușcat de militari ai operațiunii Sentinelle. Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atacul.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS