Boris Johnson, în vizită în Polonia şi Estonia, pe fondul crizei din Ucraina

Boris Johnson, în vizită în Polonia şi Estonia, pe fondul crizei din Ucraina

Premierul britanic Boris Johnson vizitează marţi Polonia şi Estonia, două ţări "extrem de afectate" de actuala criză din Ucraina, a anunţat un purtător de cuvânt al Downing Street, reşedinţa oficială a şefului executivului britanic, transmite EFE.

"Astăzi (marţi - n.r.) voi vizita Polonia şi Estonia, două ţări care sunt extrem de afectate de actuala criză din Ucraina. Avem valori comune care sunt mai importante decât oricând pentru a ne proteja, pe fondul agravării crizei umanitare", a transmis şi premierul Johnson, citat într-un comunicat de presă succint, dat publicităţii în noaptea de luni spre marţi.

"Împreună cu toţi aliaţii noştri internaţionali, Regatul Unit va continua să exercite o presiune maximă asupra regimului (preşedintelui rus Vladimir) Putin pentru a ne asigura că resimte consecinţele acţiunilor sale în Ucraina. Vorbim pe o singură voce atunci când spunem că Putin trebuie să dea greş", a insistat premierul britanic.

Este de aşteptat ca, în timpul vizitei sale de marţi din Polonia, politicianul conservator să aibă o întrevedere cu omologul său Mateusz Morawiecki, cu care va discuta sprijinul diplomatic şi financiar al Regatului Unit către Europa Centrală, în perspectiva unei crize umanitare.

Pe agenda lui Johnson figurează şi o întrevedere cu şefa executivului eston, Kaja Kallas, şi cu preşedinta Estoniei, Alar Karis, cu care va aborda teme precum securitatea şi stabilitatea în Europa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...