Borrell, către Putin: Un atac nuclear al Moscovei va atrage un răspuns care ar „anihila” armata rusă

Borrell, către Putin: Un atac nuclear al Moscovei va atrage un răspuns care ar „anihila” armata rusă

Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, a avertizat joi că un potenţial atac nuclear al Moscovei asupra Ucrainei va atrage după sine un „răspuns militar” din partea Occidentului care „ar anihila” armata rusă, motiv pentru care i-a cerut liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, „să nu blufeze” cu amenințări.

Josep Borrell FOTO EPA-EFE

„Putin nu-şi poate permite să blufeze. Trebuie să fie foarte clar că nici noi, cei care sprijinim Ucraina - UE şi statele membre, SUA şi NATO -, nu blufăm. Şi orice atac nuclear împotriva Ucrainei va provoca un răspuns, nu nuclear, dar un răspuns militar atât de puternic încât armata rusă va fi anihilată”, a declarat Borrell la un eveniment organizat de Colegiul Europei din Bruges (Belgia).

Borrell, care a prezentat joi proiectul-pilot al Academiei Diplomatice Europene prin care blocul comunitar vrea să-şi formeze propriii săi diplomaţi, şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că încă mai sunt cinci ţări care se opun rezoluției ONU privind condamnarea anexării a patru regiuni ucrainene de către Rusia, în timp ce alte 35, între care China, Africa de Sud şi India, se abțin pe acest subiect, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres .

„Circa 20% din comunitatea globală a decis nici să sprijine, nici să respingă anexările ruse. După mine, sunt prea multe. Suntem mulţumiţi pentru că paharul este destul de plin, dar este în continuare şi un pic gol. Trebuie să continuăm să acţionăm pentru ca lumea să respingă încă şi mai clar acest război”, a declarat Josep Borrell, admițând totodată că adesea diplomaţia nu înseamnă doar valori, ci şi interese şi dependenţă de Moscova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”