Botoșani: Deputatul PSD Răzvan Rotaru spune că e nemulțumit de modificarea Codurilor penale și că e de acord cu protestatarii

Botoșani: Deputatul PSD Răzvan Rotaru spune că e nemulțumit de modificarea Codurilor penale și că e de acord cu protestatarii

Deputatul social-democrat Răzvan Rotaru a declarat joi, pentru AGERPRES, că e de acord cu protestele anti-guvernamentale din ultimele două zile, el afirmând și că decizia Guvernului Grindeanu de modificare a codurilor penale 'nu este cea mai bună' și că a afectat imaginea partidului.

'Eu sunt de acord cu tot ceea ce fac ei (protestatarii n.red.). Fac lucruri normale. Suntem la 27 de ani de la Revoluție, iar democrația trebuie să își spună cuvântul. Cred că putem manifesta, fără să ajungem la incidente. (...) Nu trebuie să trăim cu frica în sân în a ne exprima și în a ne spune punctul de vedere', a afirmat Rotaru.

Parlamentarul PSD Botoșani este de părere că proiectele de ordonanțe privind modificarea codurilor penale trebuiau lăsate o perioadă mai lungă de timp în dezbatere publică.

'Trebuia lăsată o perioadă mai lungă de discuții vis-a-vis de aceste ordonanțe de urgențe și cred că lucrurile s-ar fi rezolvat mult mai bine. Nu am mai avut timp să mai discutăm propunerile noastre și măsurile cuprinse în programul de guvernare, pentru că s-au luat măsuri foarte bune. Păcat că s-a luat această decizie. Din punctul meu de vedere, nu este cea mai bună, dar sper să revină înțelepciunea și să se găsească soluția cea mai bună', a adăugat parlamentarul botoșănean.

Răzvan Rotaru precizează că actele normative adoptate marți de Executiv conțin și 'lucruri foarte bune', mai puțin cel cu privire la dezincriminarea abuzului în serviciu pentru un prejudiciu mai mic de 200.000 de lei.

'Trebuie citite foarte bine acele două ordonanțe, că sunt și lucruri foarte bune acolo. Poate sunt câteva lucruri care poate ar trebui eliminate, dar în mare parte sunt și lucruri foarte bune. Cred că problema care a deranjat pe cea multă lume este acea sumă care devine penal sau nu devine penal, cea de 200.000 de lei. Acolo trebuia găsită o soluție pentru a nu se interpreta dacă este abuz în serviciu sau nu este abuz în serviciu', a mai spus deputatul PSD Botoșani.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 Fenomen straniu în SUA

4 De citit!

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…