Botoşani: Festival naţional de muzică folk pe versuri scrise de Mihai Eminescu, organizat la Ipoteşti

Botoşani: Festival naţional de muzică folk pe versuri scrise de Mihai Eminescu, organizat la Ipoteşti

Un festival naţional de muzică folk pe versuri scrise de Mihai Eminescu va fi organizat, în luna august, la Ipoteşti, a anunţat, luni, Memorialul Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu".

Potrivit unui comunicat transmis de Memorialul Ipoteşti, festivalul "Seri melancolice eminesciene" este organizat în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Botoşani şi are ca scop promovarea operei eminesciene.

"Având drept scop sporirea numărului de activităţi destinate promovării operei eminesciene, inclusiv prin acţiuni bazate pe interdisciplinaritate, Festivalul promovează creaţia lirică eminesciană prin folosirea versurilor eminesciene drept text pentru melodiile prezentate în concurs şi spectacol. În subsidiar, Festivalul urmăreşte promovarea tinerilor sau elevilor cu aptitudini în domeniul cultural-artistic şi a creaţiilor acestora, având ca specific muzica folk; atragerea unui număr cât mai mare de elevi şi tineri către acest gen muzical; promovarea imaginii Memorialului Ipoteşti", se arată în comunicat.

Festivalului Naţional de Muzică Folk pentru Copii şi Tineret "Seri melancolice eminesciene" se află la a XII-a ediţie. În acest an, festivalul va avea loc în două etape, dintre care cea de concurs se va desfăşura online, iar cea de premiere se va desfăşura cu prezenţă fizică la Ipoteşti.

Înscrierile pentru la acest festival au loc până pe 10 iulie. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Sursa foto: Memorialul Ipotesti Centrul National de Studii "Mihai Eminescu"/Facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...