Botoşani: Mai multe berze negre, observate pe iazurile din judeţ

Botoşani: Mai multe berze negre, observate pe iazurile din judeţ

Mai multe berze negre au fost observate pe două iazuri din judeţul Botoşani, au anunţat reprezentanţii Serviciului Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Potrivit acestora, păsările, care au o prezenţă mult mai rară în România, în comparaţie cu berzele albe, au fost văzute pe iazurile Axinte şi Cal Alb din cadrul Ariei de Protecţie Specială Avifaunistică ROSPA0049 Iazurile de pe valea Ibănesei- Başeului- Podrigăi.



"Este o specie mult mai rară şi mai retrasă, comparativ cu barza albă. Evită complet prezenţa umană, astfel că şi cele mai mici intervenţii (în special activităţi în zona cuibului), pot avea efecte catastrofale asupra succesului de cuibărit", susţin oficialii Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate.

Ciconia nigra, aşa cum este denumită ştiinţific barza neagră, este prezentă în România doar în perioadele de cuibărit. Ea preferă pădurile bătrâne din zonele joase, de luncă din apropierea lacurilor, râurilor sau a terenurilor mlăştinoase. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Serviciul Teritorial Botoşani al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…