Botoşani: O fetiţă de două luni, diagnosticată cu COVID-19, a murit la spital

Botoşani: O fetiţă de două luni, diagnosticată cu COVID-19, a murit la spital

Un bebeluş de două luni şi trei săptămâni, diagnosticat cu COVID-19, dar care avea şi alte comorbidităţi a decedat pe Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, fetiţa, care s-a născut cu malformaţii congenitale de cord, a fost transferată de la Spitalul Municipal Dorohoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu insuficienţă respiratorie acută, iar după testare a fost declarată pozitivă la COVID-19.

"Pacientul de două luni, cu malformaţii congenitale de cord, se transferă de la Dorohoi la Botoşani, cu insuficienţă respiratorie acută. A fost testat, a ieşit pozitiv. A făcut multiple stopuri cardio-respiratorii resuscitate de colegii de pe terapie intensivă şi ieri (n.r.- marţi) a decedat", a afirmat Adăscăliţei.

Ea susţine că virusul SARS-CoV-2 a fost determinant în ceea ce priveşte decesul fetiţei, având în vedere celelalte afecţiuni ale acesteia. AGERPRES/ (A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…