Botoşani: Percheziţii la locuinţele unor tineri care au furat opt câini de rasă; trei tineri - reţinuţi

Botoşani: Percheziţii la locuinţele unor tineri care au furat opt câini de rasă; trei tineri - reţinuţi

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Botoşani au dispus reţinerea a trei tineri, dintre care doi minori, acuzaţi de furtul mai multor câini de rasă, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, măsura reţinerii a fost luată în urma unor percheziţii efectuate la locuinţele tinerilor din localitatea Prăjeni, animalele furate fiind descoperite la domiciliile acestora.

"În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că în nopţile 12 spre 13 decembrie 2019 şi 1 spre 2 ianuarie 2020, cei trei tineri au pătruns fără drept într-un padoc aparţinând unui bărbat de 41 de ani din municipiul Botoşani şi au sustras opt câini din rasa ciobănesc de Asia Centrală, creând un prejudiciu de aproximativ 5.000 de euro. Cu ocazia cercetărilor au fost puse în executare trei mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele celor trei, ocazie cu care în locaţiile vizate au fost identificaţi cei opt câini aparţinând persoanei vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate", a afirmat Delia Nenişcu.

Potrivit acesteia, faţă de cei trei tineri, doi de 17 ani şi unul de 18 ani, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat în formă continuată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...