Botoşani: Poliţiştii de frontieră au folosit focuri de armă pentru prinderea a doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări

Botoşani: Poliţiştii de frontieră au folosit focuri de armă pentru prinderea a doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări

Botoşani, 16 ian /Agerpres/- Poliţiştii de frontieră din Botoşani au folosit focuri de armă pentru prinderea a doi bărbaţi suspectaţi de contrabandă cu ţigări, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 37 de ani, iar celălalt de 38 de ani, se aflau într-un autoturism care a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor de frontieră. Maşina a fost urmărită pe o distanţă de aproximativ trei kilometri, iar ulterior atât şoferul, cât şi pasagerul au încercat să fugă.

În momentul respectiv, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de armă în plan vertical.

"În localitatea de frontieră Silişcani, poliţiştii de frontieră au efectuat semnalul regulamentar de oprire pentru un autoturism marca Audi A6 Allroad, înmatriculat în România. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele regulamentare efectuate de către colegii noştri şi a continuat deplasarea cu viteză către localitatea Botoşani. Poliţiştii de frontieră au pornit imediat în urmărirea autoturismului, folosind semnalele acustice şi luminoase de la autospeciala de serviciu, iar după aproximativ trei kilometri, în apropiere de localitatea Victoria, conducătorul autoturismului Audi a pierdut controlul volanului, acroşând un autoturism care se deplasa regulamentar în acelaşi sens. Atât conducătorul auto, un bărbat în vârstă de 37 ani, cât şi pasagerul, un bărbat în vârstă de 48 ani, au abandonat autoturismul, alergând spre zona adiacentă comunicaţiei, iar în autoturismul abandonat au putut fi observate mai multe colete ce conţineau ţigarete. Pentru reţinerea celor doi bărbaţi, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale", se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.



Autoturismul şi persoanele reţinute au fost conduse la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii coletelor, au fost descoperite 5.400 pachete de ţigări, în valoare de peste 53.000 lei.



Cei doi bărbaţi au declarat că au preluat autoturismul încărcat cu ţigarete provenite din contrabandă de la un concetăţean, urmând a-l transporta până în localitatea Botoşani, contra unei sume de bani.

Cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit în activitatea de contrabandă, în valoare de peste 24.000 lei, a fost indisponibilizat. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Sursa foto: Poliţia de Frontiera


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...