Botoşani: Şase cetăţeni turci, reţinuţi după trecerea frauduloasă a frontierei

Botoşani: Şase cetăţeni turci, reţinuţi după trecerea frauduloasă a frontierei

Şase cetăţeni turci au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră botoşăneni după ce au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.

Potrivit sursei citate, cei şase transfugi au fost observaţi, în prima zi ce Crăciun, de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, care patrulau pe raza localităţii de frontieră Mitoc.

"Persoanele au fost conduse la sediul SPF Rădăuţi Prut pentru cercetări, unde s-a constatat că aveau asupra lor documente de identitate emise de autorităţile din Turcia. Totodată, în urma verificărilor efectuate în comun cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova s-a stabilit că persoanele în cauză sunt şase bărbaţi, cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani şi au trecut ilegal frontiera din Republica Moldova în România cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen", a afirmat Răcnea.

Oficialul STPF susţine că toţi cei şase cetăţeni turci sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Ei au fost preluaţi de autorităţile de frontieră din Republica Moldova, în vederea continuării cercetărilor. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”