Botoşani: Şeful DSP susţine că niciun spital COVID-19 nu poate asigura pacienţilor oxigen la capacitate maximă

Botoşani: Şeful DSP susţine că niciun spital COVID-19 nu poate asigura pacienţilor oxigen la capacitate maximă

Niciun spital din judeţul Botoşani care asigură tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 nu dispune de staţii de oxigen care să asigure necesarul zilnic al bolnavilor, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, unele spitale au staţiile de oxigen subdimensionate, iar altele nu dispun deloc de aceste echipamente.

Directorul DSP susţine că Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", care funcţionează ca secţie exterioară, dispune de oxigen, însă nu pentru toţi pacienţii. Aceeaşi situaţie se înregistrează şi la Spitalul Municipal Dorohoi. În acelaşi timp, Spitalul de Recuperare "Sfântul Gheorghe" din municipiul Botoşani nu dispune deloc de staţie de oxigen.

"Soluţia de compromis ar fi aceste concentratoare de oxigen, dar pe termen lung ar trebui refăcute toate staţiile de oxigen ale spitalelor. Ele trebuie regândite din nou pentru capacitatea şi pentru numărul mai mare de bolnavi din spitale care au infecţii şi care au acum nevoie de oxigen", a afirmat Adăscăliţei.

Până în prezent, DSP a beneficiat de sprijinul unor fundaţii pentru a obţine concentratoarele de oxigen necesare îngrijirii pacienţilor COVID-19. Astfel, Fundaţia "Mereu aproape" a pus la dispoziţia autorităţilor sanitare 28 de astfel de echipamente, iar Asociaţia "Salvează o inimă" a donat 15 aparate.

În judeţul Botoşani au fost diagnosticate, până miercuri, 3.550 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. AGERPRES/(A - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Oana Popescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…