Botoşani: Ţigări în valoare de peste 130.000 de lei confiscate de poliţiştii de frontieră

Botoşani: Ţigări în valoare de peste 130.000 de lei confiscate de poliţiştii de frontieră

Ţigări în valoare de peste 130.000 de lei au fost confiscate de poliţiştii de frontieră din judeţul Botoşani de la un tânăr de 22 de ani din localitatea Bajura, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, tânărul a fost prins în flagrant în momentul în care încerca să introducă ilegal în România, din Ucraina, 10.988 de pachete de ţigări.

Ţigările au fost transportate peste râul Prut cu ajutorul unei bărci pneumatice şi ar fi urmat să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

"Lucrătorii noştri au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Bajura, judeţul Botoşani, o persoană de sex masculin care descărca dintr-o barcă pneumatică mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră s-au îndreptat către acesta şi l-au legitimat, iar în urma verificărilor specifice efectuate, au stabilit că este cetăţean român în vârstă de 22 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani. La faţa locului, la aproximativ 25 de metri de malul râului Prut, au fost descoperite mai multe colete învelite în folie de culoare neagră", se precizează în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Tânărul contrabandist a declarat că, în urma înţelegerii avute cu o persoană ale cărei date nu le cunoaşte, trebuia să descarce ţigaretele din barca pneumatică şi să le transporte la o locaţie care urma să îi fie comunicată ulterior, în schimbul sumei de 100 de euro.

Poliţiştii de frontieră au deschis o anchetă penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare estimată de 131.856 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment hilar în Qatar, cu doi bărbați care scot rapid telefoanele pentru a o poza pe Miss Croația | FOTO VIDEO

2 Medicul Iulian Juncănaru, fost concurent la Chefi la cuțite, a murit la doar 39 de ani. Cum a fost găsit

3 Scandal sexual online cu Cristina Pucean, după ce s-a despărțit de Bogdan de la Ploiești

4 „Președinta” României, aroganțe într-un resort de lux din Elveția

5 De ce SUA s-au înșelat atât de mult în privința competenței armatei ruse. Bilanțul experților militari