Botoşani: Un bărbat a agresat un taximetrist şi apoi a fugit cu maşina acestuia; poliţiştii au făcut uz de armă

Botoşani: Un bărbat a agresat un taximetrist şi apoi a fugit cu maşina acestuia; poliţiştii au făcut uz de armă

Un bărbat de 32 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Botoşani după ce, marţi, a lovit un taximetrist şi a fugit cu maşina acestuia, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, bărbatul comandase o cursă cu autoturismul care circula în regim de taxi şi în localitatea Suharău l-a agresat pe şofer, l-a determinat să coboare şi apoi şi-a continuat cursa cu maşina acestuia.

Agresorul, care este din judeţul Constanţa, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, oprindu-se abia după ce a produs un accident. La scurt timp, el a coborât din maşină şi a fugit pe câmp. Poliţiştii au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea fugarului.

"Echipajul de poliţie direcţionat la faţa locului a depistat în trafic autovehiculul pe un drum sătesc din apropierea localităţii Smârdan şi a pornit în urmărirea acestuia, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. Şoferul nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate în mod repetat, continuându-şi deplasarea până în momentul în care a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în impact cu un mal de pământ. Ulterior, bărbatul a abandonat vehiculul şi a fugit pe un câmp. Poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, executând zece focuri de avertisment, în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale. În scurt timp s-a reuşit prinderea sa, acesta fiind imobilizat şi apoi identificat", a afirmat Nenişcu.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie calificată. AGERPRES/ (AS- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Antonia Niţă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”