Box: Mike Tyson nu va fi urmărit penal pentru lovirea unui pasager care îl deranja (procuror)

Box: Mike Tyson nu va fi urmărit penal pentru lovirea unui pasager care îl deranja (procuror)

Fostul campion mondial de box Mike Tyson nu va fi urmărit penal pentru că a lovit un pasager, agitat şi probabil beat, care l-a deranjat luna trecută într-un avion, a decis un procuror din California care investighează incidentul, citat de presa americană, informează AFP.

Această decizie "se bazează pe circumstanţele din jurul confruntării", aşa cum le arată videoclipurile şi mărturiile, în special "comportamentul victimei", explică într-un comunicat de presă procurorul comitatului San Mateo, Steve Wagstaffe.

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie, înainte ca o aeronavă a companiei JetBlue să decoleze din San Francisco către Florida. Fostul pugilist, în vârstă de 55 de ani, a lovit în mod repetat un pasager care îl deranja, la câteva minute după îmbarcare.

Acesta din urmă, un bărbat de 36 de ani, părea beat şi a adresat cuvinte nepoliticoase pasagerilor care se îmbarcau în avion, a declarat procurorul Wagstaffe pentru Los Angeles Times. Au existat, de asemenea, mărturii despre o sticlă de apă din plastic aruncată către Mike Tyson, care stătea pe scaunul din faţa pasagerului respectiv.

"Acest dosar nu intră sub incidenţa justiţiei penale", a precizat procurorul, adăugând că "dacă părţile doresc să înceapă un proces civil, acesta se poate desfăşura independent de această decizie".

Nici victima şi nici Mike Tyson nu au dorit să se iniţieze proceduri penale, a adăugat procurorul în comunicatul său de presă.

Fostul campion, care a dominat categoria grea între anii 1980 şi 1990, a fost debarcat din avion în urma incidentului.

Mike Tyson este unul dintre cele mai emblematice personaje din lumea boxului. Cel mai tânăr campion mondial al greilor, în 1986, la 20 de ani şi 4 luni, "Kid Dynamite" a înlănţuit momentele de glorie, reuşind o serie de 37 de victorii fără înfrângere la începutul carierei sale, dar şi derapajele, cu un eşec neaşteptat în 1991 şi un meci tragicomic împotriva lui Evander Holyfield, în 1997.

Tyson a fost, de asemenea, condamnat în 1992 pentru viol, fiind închis timp de aproape trei ani. În 2007, el a recunoscut o dependenţă de cocaină.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...