Brăila: Peste 800 de persoane au protestat în stradă împotriva restricţiilor impuse în context pandemic

Brăila: Peste 800 de persoane au protestat în stradă împotriva restricţiilor impuse în context pandemic

Peste 800 de persoane au protestat în stradă, marţi seară, împotriva restricţiilor impuse de autorităţi în context pandemic, fiind pentru a cincea zi consecutiv când au loc la Brăila manifestaţii pe acest subiect.

Protestatarii, în mare parte tineri şi adolescenţi, s-au adunat în faţa Palatului Administrativ din Brăila şi au pornit în marş pe calea Călăraşilor, principala arteră a oraşului, protestând astfel împotriva noilor restricţii ale autorităţilor centrale privind interzicerea circulaţiei după ora 20,00 în localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 mai mare de 4 la mia de locuitori.


Foto: (c) Ecaterina Ignat / AGERPRES


Manifestanţii au scandat "Jos Guvernul", "Libertate", Demisia", au făcut gălăgie cu vuvuzele şi au avut pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "Educaţia este baza societăţii! Deschideţi şcolile!", "Vrem acces la spitale, de COVID nimeni nu moare!", "Libertate te iubim, ori învingem ori murim!".

În urma protestului organizat luni seară la Brăila, la care au fost prezente 500 de persoane, poliţiştii au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 de lei, pentru nerespectarea interdicţiilor legale în vigoare şi au întocmit şase dosare penale, cinci dintre acestea pentru săvârşirea infracţiunii de instigare publică şi unul pentru distrugere de indicatoare rutiere. AGERPRES/ (A - autor: Ecaterina Ignat, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”