Braşov: 15 minori au fost găsiţi muncind la mai multe stâne din judeţ

Braşov: 15 minori au fost găsiţi muncind la mai multe stâne din judeţ

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov a identificat 15 minori care munceau la mai multe stâne din judeţ, fiind iniţiate demersuri specifice în vederea verificării situaţiei acestora prin intermediul primăriilor, inclusiv pentru a se stabili modul în care părinţii îşi îndeplinesc obligaţiile legale.

Acţiunile de verificare ale DGASPC Braşov s-au desfăşurat în cadrul unei acţiuni mai ample iniţiate de Instituţia Prefectului, după ce un adolescent a fost agresat de patronul stânei la care muncea, fiul unui primar de comună.

"În urma incidentelor violente de la sfârşitul lunii iunie - începutul lunii iulie, Instituţia Prefectului Judeţul a luat decizia de a controla activităţile derulate în aşezările păstoreşti de la nivelul judeţului Braşov, în sistem de comisie mixtă", se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Braşov.

Din comisia mixtă au făcut parte reprezentanţii DGASPC, ITM, DSVSA, Agenţiei Naţionale împotriva traficului de persoane, IPJ, IJJ şi ai Grupării de Jandarmi Mobile "Burebista".

IPJ Braşov a identificat, în cadrul controalelor desfăşurate la 320 de stâne din judeţ, atât proprietarii, cât şi toţi lucrătorii, inclusiv cei sezonieri.

În urma controalelor efectuate de Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Braşov, s-a aplicat o amendă contravenţională proprietarilor unei stâne de pe raza comunei Buneşti.

În 1 iulie, proprietarul unei stâne din Braşov, fiul primarului din Crizbav, Sorin Balaşi, a fost arestat pentru vătămarea corporală a unui minor.

Adolescentul de 16 ani fusese "pedepsit" de proprietarul stânei după ce încercase să fugă. După incident, minorul a fost preluat în regim de urgenţă de DGASPC şi plasat într-un centru. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?