Braşov: 34 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane lei

Braşov: 34 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane lei

Un număr de 34 de percheziţii au fost efectuate de poliţiştii braşoveni într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 15 milioane de lei, a informat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au fost efectuate miercuri, în judeţul Harghita, la sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale cu diverse domenii de activitate, cum ar fi operaţiuni cu material lemnos, construcţii sau comerţ cu amănuntul.

În urma acestora, au fost ridicaţi 400.000 de euro, peste 16.800 de dolari şi 796.000 de lei, documente financiar-contabile, o armă cu aer comprimat şi o arbaletă deţinute ilegal şi medii de stocare, iar 18 persoane au fost conduse la audieri.

"În fapt, un grup de persoane ar fi înlesnit crearea unui circuit de peste 20 de societăţi comerciale, în cadrul căruia nu s-ar fi confirmat operaţiunile de livrare efectuate aparent de către partenerii acestora sau de furnizorii iniţiali, cu scopul deducerii de TVA", au precizat reprezentanţii IGPR.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, serviciile judeţene anticorupţie Braşov şi Covasna, alături de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" Bucureşti, mai arată sursa citată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria