Braşov: 34 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane lei

Un număr de 34 de percheziţii au fost efectuate de poliţiştii braşoveni într-un dosar de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 15 milioane de lei, a informat, joi, Inspectoratul General al Poliţiei Române, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au fost efectuate miercuri, în judeţul Harghita, la sediile sau punctele de lucru ale unor societăţi comerciale cu diverse domenii de activitate, cum ar fi operaţiuni cu material lemnos, construcţii sau comerţ cu amănuntul.

În urma acestora, au fost ridicaţi 400.000 de euro, peste 16.800 de dolari şi 796.000 de lei, documente financiar-contabile, o armă cu aer comprimat şi o arbaletă deţinute ilegal şi medii de stocare, iar 18 persoane au fost conduse la audieri.

"În fapt, un grup de persoane ar fi înlesnit crearea unui circuit de peste 20 de societăţi comerciale, în cadrul căruia nu s-ar fi confirmat operaţiunile de livrare efectuate aparent de către partenerii acestora sau de furnizorii iniţiali, cu scopul deducerii de TVA", au precizat reprezentanţii IGPR.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, serviciile judeţene anticorupţie Braşov şi Covasna, alături de jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" Bucureşti, mai arată sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV