Brașov: Arestul la domiciliu pentru omul de afaceri chilian Rafael Garay, s-a prelungit cu încă 20 de zile

Brașov: Arestul la domiciliu pentru omul de afaceri chilian Rafael Garay, s-a prelungit cu încă 20 de zile

Magistrații Curții de Apel Brașov au prelungit marți, cu încă 20 de zile, arestul la domiciliu pentru omul de afaceri chilian Rafael Garay, acuzat de deturnare de fonduri.

"Măsura arestului la domiciliu a fost prelungită cu încă 20 de zile. Decizia magistraților a fost atacată urmând să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție", a declarat pentru AGERPRES, judecătorul Grațiela Milu, locțiitor al purtătorului de cuvânt de la Curtea de Apel Brașov.

Avocatul lui Rafael Garay, Dorian Senchetru, a precizat pentru AGERPRES, că acesta s-a aflat marți la Curtea de Apel pentru a se verifica dacă statul chilian a trimis documente în vederea extrădării acestuia, dar deocamdată s-a constatat că nu există nici un fel de document în acest sens.

Avocatul a adăugat că la Curtea de Apel s-a luat în discuție și măsura arestului la domiciliu, în care clientul său se află până în opt decembrie, pentru ca acesta nu mai fi chemat încă odată săptămâna viitoare la instanță.

Rafael Garay se află în arest la domiciliu din 19 noiembrie, printr-o decizie luată de o instanță a Curții de Apel.

Omul de afaceri chilian se afla în arest la domiciliu într-o locuință închiriată în Brașov. În data de 18 noiembrie acesta a fost prins de polițiștii români într-un mall din Brașov și a fost prezentat Curții de Apel Brașov care a decis să fie plasat în arest la domiciliu până la clarificarea documentelor de extrădare. Rafael Garay a fost localizat în România din luna septembrie, după ce a depus actele necesare pentru a se căsători în România.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”