Braşov: Curtea de Apel a respins cererea avocatului care a contestat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii

Braşov: Curtea de Apel a respins cererea avocatului care a contestat restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii

Curtea de Apel Braşov a respins, joi, cererea avocatului Alexandru Silviu Goga de suspendare a restricţiei de circulaţie pe timp de noapte după ora 22,00, în procesul în care acesta se judecă cu Guvernul şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Decizia instanţei poate fi atacată în recurs, în termen de 5 zile de la comunicare.

"Admite excepţia inadmisibilităţii cererii. Respinge ca inadmisibilă cererea formulată de reclamantul Goga Alexandru Silviu, în contradictoriu cu pârâţii Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul pârâtului Guvernul României formulată de intervenientul Ministerul Afacerilor Interne", se arată în decizia instanţei, postată pe portalul instanţelor de judecată.

Obiectul procesului deschis de avocatul braşovean este "suspendarea executării act administrativ Hotărârea CNSU nr 16/10.03.2021", care prevede prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, extinzând restricţia circulaţiei pe timp de noapte începând de la ora 22,00.

Alexandru Silviu Goga şi-a argumentat demersul arătând că nu este demonstrată "legătura de cauzalitate dintre riscul de răspândire şi îmbolnăvire cu virusul COVID-19 şi necesitatea ca să se extindă restricţia pe timp de noapte de la 23,00 la orele 22,00", susţinând că "nu există niciun fel de dovadă din care să rezulte că virusul este mai activ noaptea". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria