Braşov: Fostul primar Scripcaru - trimis în judecată de DNA în dosarul publicităţii electorale din autobuzele RATBV

Braşov: Fostul primar Scripcaru - trimis în judecată de DNA în dosarul publicităţii electorale din autobuzele RATBV

Procurorii braşoveni anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului primar al municipiului Braşov, George Scripcaru, şi directorului Regiei Autonome de Transport (RATBV), George Cornea, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în dosarul privind publicitatea electorală din mijloacele de transport în comun pentru alegerile locale, se arată într-un comunicat remis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conform procurorilor, în calitate de primar, înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, Scripcaru ar fi ameninţat, la data de 12 august, pe unul din angajaţii societăţii comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând RATBV SA, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea reclamelor electorale.

Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaţilor la Primăria Braşovului din partea partidelor cu care încheiase, anterior, contracte de promovare.

"În perioada 6-12 august 2020, acelaşi inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formaţiune electorală şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, 'realizările' primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive", au susţinut procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză, a mai menţionat sursa citată. AGERPRES / (AS - autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…