Brașov: Luana Minea, implicată în scandalul polițistului Godină, și-a dat demisia din ATOP

Brașov: Luana Minea, implicată în scandalul polițistului Godină, și-a dat demisia din ATOP

Luana Minea, membră a Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Brașov și implicată în scandalul polițistului Marian Godină, și-a dat demisia din acest for, a anunțat miercuri președintele ATOP, Carol Ambruș.

"Cred că este o decizie bună luată de doamna Luana Minea pentru că nu văd de ce numele ATOP trebuie să apară în această dispută a Poliției. Decizia luată de doamna Luana Minea, de altfel o doamnă respectabilă, va fi discutată în ședința de luna viitoare a Autorității Teritoriale de Ordine Publică. Până atunci așteptăm și niște concluzii de la Inspectoratul Județean de Poliție, pentru că eu nu am niciun fel de instrument pentru a stabili care este adevărul. Faptul că este membru al ATOP nu înseamnă că trebuie să-și creeze un avantaj, ci înseamnă o mulțime de obligații pe care trebuie să le îndeplinești", a declarat, pentru AGERPRES, președintele Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Brașov, Carol Ambruș.

Luana Minea este director al filialei Brașov a Crucii Roșii și consilier județean al PSD.

Biroul permanent județean al social-democraților brașoveni va analiza situația creată de scandalul în care este implicată Luana Minea, consilier județean PSD, informează un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit presei, polițistul brașovean Marian Godină a reținut la începutul lunii februarie permisul unei șofer care nu a acordat prioritate la o trecere de pietoni din municipiu. Aflată în autoturism, Luana Minea, ar fi spus că este șefă la Crucea Roșie și l-ar fi reclamat pe polițist șefilor săi.

"În exercitarea mandatelor de reprezentare, ca și în pozițiile nominalizate politic, membrii Partidului Social Democrat au datoria de a respecta interesul general și valorile constituționale, fără a utiliza aceste poziții în scopuri personale. Biroul permanent Județean, la propunerea Comisiei Județene de Etică, Integritate sau Arbitraj, poate dispune următoarele sancțiuni: retragerea sprijinului politic, suspendarea din funcția politică, suspendarea din calitatea de membru de partid, excluderea din partid", se arată în comunicatul PSD.

IGPR a anunțat, marți seara, că o echipă din cadrul Direcției Control Intern a instituției s-a deplasat, în cursul dimineții, la sediul I.P.J. Brașov, pentru a efectua verificări cu privire la anumite aspecte semnalate în mass-media.

De asemenea, într-o postare pe pagina de Facebook a IGPR se precizează că ''Marian Godină nu a făcut obiectul controlului demarat la IPJ Brașov''. De asemenea, adaugă sursa citată, controlul a vizat lămurirea aspectelor semnalate în spațiul public.

''După efectuarea primelor verificări de către Direcția Control Intern din IGPR, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov'', se adaugă în postarea citată.

Miercuri dimineață Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov preciza că, ''în urma verificărilor efectuate la nivelul IPJ Brașov referitor la informațiile apărute în mass-media la data de 16.02.2015, în legătură cu agentul șef adjunct de poliție Godină Marian, din cadrul Poliției mun. Brașov — Biroul Rutier, au rezultat unele elemente privind posibila săvârșire a unor infracțiuni în legătură cu serviciul de către șefii profesionali ai polițistului, constând în presupuse intervenții, în afara cadrului legal, în sensul favorizării unei persoane ce a fost sancționată contravențional la data de 08.02.2016.''

''Conform sesizării, rezultatul verificărilor a fost concretizat într-un raport, ce urmează a ne fi transmis ulterior, prin poștă. Sesizarea a fost înregistrată în evidența dosarelor penale, urmând a fi efectuate verificările corespunzătoare'', preciza prim-procurorul Florin-Nicolae Postolache în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...