Brașov: Magistrații au decis să prelungească cu încă o lună arestul la domiciliu pentru Remus Truică și prințul Paul

Magistrații Curții de Apel Brașov au prelungit, luni, arestul la domiciliu, cu încă o lună, pentru Remus Truică și prințul Paul, în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa.

"Magistrații au admis propunerea de prelungire a arestului la domiciliu pentru Remus Truică și prințul Paul", a precizat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Dicu.

Avocații celor doi inculpați au declarat, la ieșirea din sala de judecată, că atât prințul Paul, cât și Remus Truică au făcut contestație la decizia magistraților, care se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Instanța a prelungit arestul la domiciliu cu încă o lună. Prințul Paul a contestat această decizie. Urmează să se pronunțe Înalta Curte de Casație și Justiție. Apreciem că nu mai este necesară și utilă cauzei această măsură", a afirmat avocatul prințului Paul.

La rândul lui, avocatul lui Remus Truică a declarat că urmează să se clarifice situația în acest dosar și că urmărirea penală nu s-a finalizat.

"Aveți puțină răbdare. Urmează să se clarifice situația în acest dosar. Urmărirea penală nu s-a finalizat. Mai sunt acte de administrat, împrejurări de clarificat și așa mai departe. Decizia de astăzi a fost contestată", a precizat avocatul lui Remus Truică.

Nici Prințul Paul, nici Remus Truică nu a dorit să facă declarații la părăsirea instanței. Cei doi au fost audiați de magistrați mai bine de o jumătate de oră. Pentru avocatul Robert Roșu, cercetat în același dosar, Înalta Curte de Casație și Justiție a admis contestația depusă după prelungirea arestului la domiciliu de către magistrații brașoveni, la începutul lunii martie, și nu i-a mai prelungit această măsură.

Potrivit DNA, Remus Truică este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălare de bani, dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Prințul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumpărare de influență, spălare de bani și complicitate la abuz în serviciu.

AGERPRES/(A — autor: Jana Pintili, editor: Elena Stanciu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

2 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

3 Aceasta este o morgă din New York. Morții de Covid-19 vor fi îngropați temporar în parcuri. Medic: Va fi mai r…

4 VIDEO Imagini inedite cu Boris Johnson publicate de Rareș Bogdan

5 ALERTĂ / Document / PSD dă atacul la o instituție-cheie din stat! Șerban Nicolae și Daniel Zamfir vor să-l scoată …

recomandări

Te ia DNA: Camelia Gavrila

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor