Brașov: Militarul de la Cincu s-a sinucis, susțin procurorii în această fază a anchetei

Brașov: Militarul de la Cincu s-a sinucis, susțin procurorii în această fază a anchetei

Parchetul Militar Cluj a deschis un dosar privind moartea militarului de la UM 01495 Cincu, găsit marți seara, în postul de pază nr.1 al unității militare, împușcat în cap.

Șeful Parchetului Militar Cluj, col. Viorel Siserman

Foto: (c) Paul Buciuta/Arhiva AGERPRES

Șeful Parchetului Militar Cluj, col. Viorel Siserman, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în dosar au fost deja audiate mai multe persoane, s-a făcut cercetarea la fața locului în cursul nopții de marți spre miercuri, iar din primele cercetări reise că militarul s-ar fi sinucis.

"Asupra militarului nu s-au găsit elemente care să ducă la o eventuală motivare a actului suicidal (scrisoare, bilețel). Din punctul nostru de vedere, până la acest moment, este vorba de sinucidere. Urmează să audiem părinții tânărului ,dar după ce va fi înmormântat. Vor mai fi audiate și alte persoane în dosar", a precizat șeful Parchetului Militar Cluj.

Sursa citată a adăugat că, în termen de două-trei săptămâni, se așteaptă raportul medico-legal în urma autopsiei și din acesta se vor trage o serie de concluzii.

Caporalul clasa a III-a Toma Pirău , născut în Făgăraș, în 26 octombrie 1988, s-a împușcat în cap, în timp ce se afla în postul de pază nr.1 al unității militare din Cincu, fiind găsit marți la ora 21.45, potrivit sursei citate.

Militarul era necăsătorit și era angajat în armată din anul 2009.

El a fost testat psihologic în cursul anului 2016, fiind declarat apt, se arată într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...