Brașov: Prințul Charles a ajuns la Viscri, unde s-a întâlnit cu fermieri și experți în mediul forestier

Brașov: Prințul Charles a ajuns la Viscri, unde s-a întâlnit cu fermieri și experți în mediul forestier

Prințul Charles al Marii Britanii, care se află într-o vizită privată în țara noastră, a ajuns miercuri în satul UNESCO Viscri, unde are o întâlnire, la sediul fundației sale, cu mai mulți fermieri și experți în mediul forestier.

'Alteța Sa Regală, prințul de Wales, face azi o vizită la sediul fundației sale din România, care este aici, la Viscri. Aici avem un centru de pregătire pentru comunitățile rurale, în special din România. Azi sunt programate două evenimente, unul despre protejarea pădurilor din România și al doilea despre producători locali. Despre păduri — știți probabil foarte bine că prințul de Wales este foarte preocupat de situația Munților Carpați, pentru că acești munți sunt ultima resursă naturală din Europa și încercăm să încurajăm o administrare eficientă și responsabilă a munților', a declarat Aura Woodward, directorul executiv al Fundației 'Prințul de Wales'.

Potrivit acesteia, la întâlnire participă și reprezentanții unei organizații europene, Pro Silva, precum și specialiști în mediul forestier din țara noastră.

'Este o întâlnire a unei organizații europene care se cheamă Pro Silva, pe care noi o găzduim și care își deschide o filială în România și sunt și specialiști în păduri de la noi din țară. Este o discuție foarte deschisă despre problemele care există și despre cum am putea noi să ajutăm la păstrarea, conservarea Munților Carpați', a afirmat Aura Woodward.

Ea a menționat că Fundația 'Prințul de Wales" își propune să lanseze un nou program de susținere a fermierilor din România.

'Fundația 'Prințul de Wales' lansează un nou program de susținere a fermierilor români. Avem aici o mână de producători din zonă, care au diferite produse naturale și încercăm să lucrăm cu ei, să vedem în ce fel putem să îi ajutăm să îmbunătățească produsele, să facă un marketing mai eficient, să le vândă mai bine și să rămână cu mai mulți bani în buzunar', a mai spus directoarea fundației.

În context, ea a menționat că fermierii prezenți la întâlnirea cu prințul Charles au adus, în special, brânzeturi, miere, dulcețuri și carne afumată.

'Este o vizită privată și, ca de fiecare dată, Alteța Sa dorește și să lucreze, în sensul de a vorbi despre proiecte care îi sunt foarte aproape de suflet, cum ar fi păstrarea patrimoniului, susținerea fermierilor, dezvoltare durabilă și păduri. Este, cum am spus, o vizită privată, dar sunt momente în această vizită în care prințul dorește să lucreze pentru fundația lui și pentru alte câteva organizații pe care le sprijină', a mai spus Aura Woodward.

Fundația Prințul de Wales România este singura organizație a acestuia din țara noastră și a fost înființată acum doi ani. Organizația susține conservarea patrimoniului cultural, agricultura și dezvoltarea sustenabilă. În fiecare an, organizația oferă cursuri de pregătire pentru restaurarea clădirilor istorice, pentru revitalizarea meșteșugurilor vechi și stimularea micilor afaceri, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București remis AGERPRES.

Misiunea diplomatică amintește că fundația are sediul în satul Viscri din județul Brașov, localitate aflată în patrimoniul UNESCO, unde o casă din 1.700 a fost transformată în centru de pregătire și pensiune. Vechiul hambar a devenit cameră de lectură și cafenea. Centrul de pregătire dispune de curând de o nouă bucătărie profesională iar în cafenea se servesc produse locale precum brânză, șuncă, conserve și miere.

AGERPRES/(A-autor: Oana Mălina Negrea, editor: Antonia Niță, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...