Brazilia: Curtea supremă ordonă blocarea aplicaţiei Telegram în ţară

Brazilia: Curtea supremă ordonă blocarea aplicaţiei Telegram în ţară

Judecătorul de la Curtea supremă a Braziliei Alexandre de Moraes a ordonat blocarea aplicaţiei de mesagerie online criptate Telegram, în urma unei solicitări din partea poliţiei federale a ţării care o acuză că nu colaborează cu autorităţile pentru a combate dezinformarea, au anunţat vineri canalele locale de ştiri TV Globo şi CNN Brasil, citate de Reuters şi France Presse.

Decizia intervine după ce aplicaţia de mesagerie, descărcată pe 53% din telefoanele mobile şi folosită din plin de preşedintele de extremă dreapta al Braziliei Jair Bolsonaro, precum şi de către aliaţii săi, nu a răspuns la ordinele instanţei de a bloca anumite conturi considerate că difuzează dezinformarea, a raportat Globo.

Curtea supremă a Braziliei (STF) nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta. Anatel, autoritatea de reglementare a telecomunicaţiilor în Brazilia, a declarat că nu avea nicio informaţie despre această problemă.

În ianuarie, Bolsonaro a acuzat autoritatea electorală de top a ţării de "laşitate" pentru că a luat în considerare interzicerea aplicaţiei de mesagerie pe fondul preocupărilor legate de utilizarea sa pentru răspândirea de "fake news".AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...