Brazilia: Un fost ministru a fost arestat, percheziție la sediul Partidului Muncitorilor

Poliția braziliană a arestat joi un fost ministru din guvernele de stânga conduse de Luiz Inacio Lula da Silva și apoi de Dilma Rousseff și a efectuat o percheziție la sediul din Sao Paolo al Partidului Muncitorilor (PT) în cadrul anchetei asupra scandalului de corupție Petrobras, relatează AFP.

Aceste două operațiuni au necesitat o importantă desfășurare a forțelor de ordine în cinci state, potrivit poliției.

Paulo Bernardo, fost ministru al planificării în perioada mandatelor președintelui Luiz Inacio Lula da Silva (2003-2010) și al comunicațiilor în primul mandat al Dilmei Rousseff (2011-2015), a fost reținut la Brasilia în cadrul unei anchete privind "mita în valoare de 100 de milioane de reali (peste 26 de milioane de euro) plătită unor diverși funcționari", a informat Parchetul din Sao Paolo.

Autoritățile au afirmat joi că aproape două milioane de euro au fost plătite unui cabinet de avocatură având legături cu Paulo Bernardo, un personaj-cheie al PT și soțul senatoarei PT Gleisi Hoffmann, foarte apropiată de Dilma Rousseff.

Un alt ministru al guvernului Dilmei Rousseff, al bunăstării sociale, Carlos Gabas, a fost convocat pe de altă parte pentru a fi audiat în această afacere.

Parchetul a subliniat joi că fostul președinte al PT "Joao Vaccari este cel care fixa procentele de plătit". În prezent, Joao Vaccari se află în închisoare în cadrul anchetei Petrobras.

Aleasă președintă a Braziliei în 2014, Dilma Rousseff luptă pentru supraviețuirea sa politică, după ce a fost înlăturată de la putere de Senat pe 12 mai. Ea este în așteptarea unei hotărâri definitive, prevăzută pentru 22 august, în cadrul procedurii de demitere angajate împotriva sa pentru cosmetizarea conturilor publice.

Dilma Rousseff a fost înlocuită de vicepreședintele Michel Temer pe care l-a acuzat că a pus la cale o lovitură de stat parlamentară.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

2 Categoria „valori” / Viața spectaculoasă a interlopilor din clanul Duduianu: mașini de lux, petreceri cu maneliș…

3 Răsturnare de situație! Principalul suspect în cazul uciderii lui Emi Pian este un tânăr de 26 de ani fără caz…

4 VIDEO Ce a cântat Florin Salam la priveghiul lui Emi Pian și de ce a fost amendat / Prostul de Vela s-a dus la p…

5 Uite de ce a fugit în Dubai! DIICOT i-a pus sechestru lui Cristi Burci, patronul Adevărul și Prima TV