BREAKING! Băncile, încă o MUIE pentru Dragnea și Vâlcov! Pentru a ȘAPTEA oară în ianuarie, Finanțele NU reușesc să împrumute conform planului!

BREAKING! Băncile, încă o MUIE pentru Dragnea și Vâlcov! Pentru a ȘAPTEA oară în ianuarie, Finanțele NU reușesc să împrumute conform planului!

BREAKING! Băncile, încă o MUIE pentru Dragnea și Vâlcov! Pentru a ȘAPTEA oară în ianuarie, Finanțele NU reușesc să împrumute conform planului! Finanțele nu reușesc să împrumute conform planului pentru a șaptea oară în ianuarie. Licitația de azi a fost anulată, fără niciun leu atras, dezvăluie  Profit.ro .

Ministerul Finanțelor a fost nevoit să anuleze astăzi o licitație de titluri de stat prin care intenționa să împrumute de la bănci și investitori 400 de milioane de lei. Statul a renunțat după ce a primit de la bănci și investitori oferte doar pentru o treime din această sumă, iar costul banilor, dobânda cerută, a fost considerat "neacceptabil".

Aceasta este a șaptea licitație din ianuarie la care statul nu ia niciun leu sau nu reușește să atragă toată suma căutată.

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a încercat să se împrumute astăzi (luni - 28 ianuarie) de 400 milioane de lei, de pe piata internă. Cei 7 dealeri primari au transmis câteva oferte, dar în valoare de 30% din suma cerută. Având în vedere ofertele băncilor, Finanțele au refuzat.

De altfel, de la începutul anului MFP încearcă să se împrumute, dar ofertele nu sunt pe măsura "dorinței". Acesta este unul dintre efectele Ordonanței lăcomiei 114/2018. În ritmul acesta, cel mai probabil autoritățile vor fi nevoite să apeleze la buffer. De asemenea, mai există o posibilitate, de a ieși pe piețele externe. Rămâne de văzut care vor fi costurile de finanțare pe piața externă, în condițiile noii OUG.

De la începutul anului au avut loc 13 licitații. La o singură ofertă pare că au fost interesate băncile de titluri, cea din 17 ianuarie, cu maturitatea pe 10 ani.

Oferta de luni, 28 ianuarie, avea data scadenței în 2031.

Statul spera să împrumute peste 3 miliarde lei, luna acesta.

Potrivit datelor BNR, cei 7 dealeri primari sunt Banca Comercială Română, Banca Română pentru Dezvoltare – Groupe Société Générale S.A., Banca Transilvania S.A., Citibank Europe Plc. Dublin – Sucursala România, ING Bank N.V. Amsterdam - Sucursala București, Raiffeisen Bank S.A., UniCredit Bank S.A.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”