BREAKING 5 noi decese provocate de gripă, printre care un bărbat de 26 de ani și o femeie de 38 de ani

BREAKING 5 noi decese provocate de gripă, printre care un bărbat de 26 de ani și o femeie de 38 de ani

5 noi decese provocate de gripă au fost confirmate astăzi, printre victime aflându-se un bărbat de 26 de ani din Prahova, o femeie de 38 de ani din Sibiu și un bărbat de 41 de ani din Constanța, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică. Toți sufereau și de alte afecțiuni și nu erau vaccinați împotriva gripei. Numărul total de decese cauzate de gripă în acest sezon a urcat la 23.
 
5 noi decese din cauza virusului gripal, confirmate vineri, în urma efectuării analizelor de laborator:

19. Femeie in vârsta de 38 de ani, din jud.Sibiu, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinata anti-gripal, confirmata cu virus gripal tip A, subtip H3.
Data decesului: 26.01.2020

20. Barbat in varsta de 67 de ani, din jud.Ilfov, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.
Data decesului: 06.02.2020

21. Barbat in varsta de 41 de ani, din jud.Constanta, avand conditii medicale preexistente si antecedente vaccinale necunoscute, confirmat cu virus gripal tip A, subtip H3.
Data decesului: 01.02.2020

22. Femeie in varsta de 44 de ani, din jud.Dolj, avand conditii medicale preexistente si antecedente vaccinale necunoscute, confirmata cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.
Data decesului: 05.02.2020

23. Barbat in varsta de 26 de ani, din jud.Prahova, avand conditii medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09.

Data decesului: 07.02.2020.
Autoritățile au declarat ieri epidemie de gripă în România, pentru al doilea an consecutiv. Motivul este că în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere de peste 99% a numărului de îmbolnăviri, dublu față de nivelul așteptat. În țara noastră s-au înregistrat în ultima săptămână peste 7.000 de cazuri de gripă, a anunțat Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

În urmă cu un an, România a fost afectată de o epidemie de gripă soldată cu aproape 200 de decese.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu