BREAKING Franța și-a schimbat poziția și o susține pe Kovesi la Parchetul European!

BREAKING Franța și-a schimbat poziția și o susține pe Kovesi la Parchetul European!

Cosmin Prelipceanu a anunțat marți seară, în emisiunea pe care o moderează la Digi24, că Franța și-a schimbat poziția în privința procedurii de numire a procurorului european și că o susține pe Laura Codruța Kovesi. Moderatorul Digi24 citează Financial Times.

Franta a fost de acord sa o sustina pe Laura Codruta Kovesi pentru sefia Parchetului European, desi avea propriul candidat pentru aceasta functie, pe Jean-Francois Bohnert.

Informatia a fost facuta publica de prestigioasa publicatie Financial Times, care citeaza surse atat din cadrul oficialilor francezi, cat si romani.

Mutarea vine dupa victoria presedintelui francez Emmanuel Macron de luna trecuta in negocierile cu Germania si alti membri UE pe functiile cheie ale institutiilor europene.

Un oficial francez a spus, pentru FT, ca, dupa aceasta miscare, se asigura un echilibru geografic in ce priveste impartirea institutiilor UE. Pana acum est-europenii nu detineau nicio functie importanta.

Este citat si Dacian Ciolos, liderul grupului Renew Europe, care spune ca Parisul va face anuntul oficial despre sustinerea lui Kovesi in zilele urmatoare.

"Guvernul francez va informa Consiliul in viitorul apropiat ca sustinerea este pentru Laura Kovesi si sper ca astfel se va deschide drumul pentru o decizie in aceasta directie", a declarat Ciolos.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…