BREAKING Ludovic Orban: Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe buget

BREAKING Ludovic Orban: Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe buget

Premierul Ludovic Orban a anunțat că Guvernul a luat decizia de a-și angaja răspunderea în Parlament pe bugetul de stat pentru anul 2020.

Premierul a precizat, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, că, așa cum arată dezbaterea în Parlament, este foarte greu de crezut că bugetul ar putea fi dezbătut și votat până la finalul anului.

„Ne aflăm într-o situație critică. După 3 ani de harababură legislativă, fiscală, în care au fost făcute praf toate sistemele publice, în care bugetul a ajuns într-un dezechilibru clar, trebuie să dăm acest semnal către societate, economie, investitori, că Guvernul nostru este hotărât să-și angajeze răspunderea pentru corectarea tuturor dezechilibrelor create de politica iresponsabilă a fostului guvern și care are capacitatea să refacă echilibrele din economie”, a mai afirmat Ludovic Orban.

El a menționat totodată că OUG 114 se află în Camera Deputaților, iar posibilitatea efectivă a corectării acestei OUG prin dezbaterea în Camera Deputaților este egală cu zero.

Premierul a spus că dacă Guvernul nu își angajează răspunderea și pentru modificarea OUG 114 există riscul ca prevederile nocive ale acesteia riscă să rămână în vigoare.

„S-a pornit o sarabandă a unor proiecte de lege care creează cheltuieli suplimentare și care reduc veniturile publice”, a continuat Ludovic Orban. El a făcut referire la dublarea alocațiilor copiilor și reducerea TVA, care au un impact negativ calculat de peste 18 miliarde de lei.

„Să știe foarte clar cei care astăzi iau decizii că Guvernul nu acceptă populismele PSD și nu va accepta să facă praf bugetul României numai pentru intenția de răzbunare a unor politicieni care și-au bătut joc de România în ultimii ani”, a subliniat premierul.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”