BREAKING Peste 40 de cazuri de Covid în Parlamentul European în ultima săptămână, voturile vor avea loc online, plenara nu se va mai ține la Strasbourg

BREAKING Peste 40 de cazuri de Covid în Parlamentul European în ultima săptămână, voturile vor avea loc online, plenara nu se va mai ține la Strasbourg

Parlamentul European ia măsuri drastice de izolare după ce peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultima săptămână. Astfel, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic, eurodeputații urmând să participe la ședințe și să voteze online, potrivit unor decizii luate de conducerea PE, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

De asemenea, accesul în sediile Parlamentului European este strict reglementat: vor putea intra în aceste sedii doar europarlamentarii și stafful care participă la ședințe ce nu pot fi amânate, precum negocierile cu Comisia Europeană și Consiliul UE pe dosare esențiale (așa numitul trilog).

Reamintim că rata de infectare cu noul coronavirus crește atât în Belgia, cât și în Franța, unde funcționează cele două sedii principale ale Parlamentului European.

Măsurile decise azi se adaugă celor luate deja marți, 13 octombrie, când președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca minimum 80% din timpul de lucru al angajaților instituției să fie în regim de telemuncă (munca de la domiciliu).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 Emilia Şercan / Dîncu este această lumină securistică care petrecea după-amiezile la vilele SRI cu Dragnea şi G…