BREAKING Peste 40 de cazuri de Covid în Parlamentul European în ultima săptămână, voturile vor avea loc online, plenara nu se va mai ține la Strasbourg

BREAKING Peste 40 de cazuri de Covid în Parlamentul European în ultima săptămână, voturile vor avea loc online, plenara nu se va mai ține la Strasbourg

Parlamentul European ia măsuri drastice de izolare după ce peste 40 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în ultima săptămână. Astfel, plenara programată la Strasbourg nu va mai avea loc fizic, eurodeputații urmând să participe la ședințe și să voteze online, potrivit unor decizii luate de conducerea PE, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

De asemenea, accesul în sediile Parlamentului European este strict reglementat: vor putea intra în aceste sedii doar europarlamentarii și stafful care participă la ședințe ce nu pot fi amânate, precum negocierile cu Comisia Europeană și Consiliul UE pe dosare esențiale (așa numitul trilog).

Reamintim că rata de infectare cu noul coronavirus crește atât în Belgia, cât și în Franța, unde funcționează cele două sedii principale ale Parlamentului European.

Măsurile decise azi se adaugă celor luate deja marți, 13 octombrie, când președintele Parlamentului European, David Sassoli, a decis ca minimum 80% din timpul de lucru al angajaților instituției să fie în regim de telemuncă (munca de la domiciliu).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

3 Zguduitor articol...

4 Imagini cu patru francezi care pleacă dintr-un local din Cluj fără să plătească după ce consumaseră 6 ore

5 De citit...