BREAKING Săriți, MAFIA! Firea ar fi dat ordin ca toate documentele cu achizițiile de la spitale să fie făcute „pierdute”! Biroul judecătoarei care a dezvăluit MAFIA a fost sigilat!

BREAKING Săriți, MAFIA! Firea ar fi dat ordin ca toate documentele cu achizițiile de la spitale să fie făcute „pierdute”! Biroul judecătoarei care a dezvăluit MAFIA a fost sigilat!

Nicoleta Lavinia Coțofană, fosta șefă a Departamentului Juridic al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, afirmă, într-un comentariu postat pe Facebook, că biroul său de la ASSMB, unde se găsesc documentele referitoare la Spitalul Gomoiu, a fost sigilat, i-a fost ridicat laptopul, iar experții angajați de Administrația Spitalelor, cei care au "descoperit ilegalitățile", au fost dați afară.

"Mi-au sigilat biroul, mi-au ridicat laptopul. Mă refer la biroul în care se regăsesc documentele din Gomoiu si au dat afară experții angajați de ASSMB, cei care au descoperit ilegalitățile", afirmă Nicoleta Lavinia Coțofană.

Nicoleta Lavinia Coțofană a făcut această dezvăluire într-un comentariu la o postare a lui Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății și candidat la Primăria Capitalei la alegerile de anul viitor, în care acesta afirmă că "Gabriela Firea a transmis în ASSMB mesajul ca documente privind achizițiile făcute la spitalele din subordinea primăriei să fie făcute pierdute", afirmă fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. El îi roagă pe "toți angajații (funcționarii sau nu) din toate instituțiile din subordinea Primăriei să nu dea curs unor cerințe ilegale și imorale. Este mai bine așa pentru toată lumea".

Gabriela Firea se laudă că a construit Spitalul de copii „Victor Gomoiu”, clădire începută însă pe vremea lui Sorin Oprescu și preluată de actualul primar general în stadiul de finalizare de 85%. Mai mult, potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, citat de Libertatea.ro și referitor la perioada 2012-2017, prețuri de achiziții ale echipamentelor au fost majorate și cu 2.485%.

Lavinia Coțofană, fostul director juridic al Administrației Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București, din subordinea Primăriei Capitalei, acuză că a fost concediată după ce a redactat o plângere către DNA cu neregulile de la Spitalul Gomoiu.

Directorul juridic spune că a făcut, pe 11 octombrie 2019, o plângere penală împotriva constructorului și a consultanților angajați de primărie. Ea a reclamat inclusiv falsificarea procedurii de achiziție pentru “Gomoiu”, dar și umflarea lucrărilor prețului pentru produsele și serviciile achiziționate.

A dat plângerea șefei ei, Daniela Blîndu, care a încercat s-o trimită mai departe, dar între timp și aceasta a fost dată afară. Apoi, a dat plângerea penală noului director al ASSMB, Mihai Savin, venit de la Apa Nova. “Acesta a dus-o la primărie, dar nu s-a întâmplat nimic”, spune fostul magistrat. După ce a insistat în trimiterea plângerii către DNA, Lavinia Coțofană a primit ieri decizia de demitere din funcție.

”Am venit la ASSMB pe 1 mai 2019 special pentru cazul Gomoiu. Mi s-a spus că au nevoie de expertiza mea. Am constatat că sunt fapte penale. Vorbim de decontarea unor lucrări neefectuate. Dna director părea să accepte ideea sesizării Parchetului și la un moment dat dna Blându a fost eliberată din funcție. Ieri dimineață experților ASSMB li s-a interzis accesul la documente (...) Oamenii din mandatul dnei primar au acceptat să se plătească lucrări nefăcute Ceilalți ofertanți au fost eliminați pe motiv că acel ofertant are un cashflow care între timp s-a evaporat. Spunea că nu va lucra cu subcontractați, dar a folosit doar subcontractați. Convingerea intimă este că vorbim de un grup infracțional organizat”, a declarat pentru Libertatea Lavinia Coțofană.

Plângere penală nr. 28451/11.10.2019, înaintată de ASSMB către DNA:

Ce conține plângerea sa către DNA, despre care crede că a costat-o postul? În cele 13 pagini, Administrația Spitalelor și a Serviciilor Medicale din București formulează, pe 11.10.2019, o plângere penală împotriva societăților Compagne DEnterprises CFE SA și CFE Contracting and Engineering SRL, ambele reprezentate de belgianul Patrick Dubruille, și împotriva Aecom Ingineria SRL, reprezentată de Paul Hyde.

Plângerea penală la DNA formulată de ASSMB: Infracțiunile incriminate de ASSMB sunt înșelăciune, instigare la săvârșirea infracțiunii de deturnare a licitațiilor publice, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată (primele două) și, în plus, complicitate la înșelăciune, instigare la abuz în serviciu și uz de fals (în cazul ultimei companii). 

Ieri, Libertatea scria că ASSMB se judecă pentru Spitalul Gomoiu cu firma belgiană Compagnie DEntreprises CFE SA, care a dat în judecată Administrația Spitalelor. “Inițial, ASSMB se organizase să piardă procesul. Dar oameni din interior s-au opus, așa că au ieșit la iveală informații despre cât de mult s-a cheltuit în plus la «Gomoiu»”, explicaseră surse din primărie pentru Libertatea.

Ce acuză ASSMB? Principalele acuzații din plângerea penală sunt:

“Inducerea în eroare a ASSMB, prin susținerea nereală că ar putea lucra 6 luni în absența efectuării de către subscrisa a plăților”

“Supraevaluarea unei mari părți din materiale”, citând Raportul Corpului de Control al prim-ministrului

“Solicitarea decontării unor lucrări inexistente”, menționând că CFE SA “s-a angajat să livreze 3 grupuri electrogen de 1000 KVA” și a livrat doar două

“Solicitarea decontării unor aparaturi de complexitate inferioară la prețul aparaturii ofertate” Spitalului de copii Gomoiu Prin neîndeplinirea obligațiilor asumate prin contractul încheiat cu subscrisa (n.r. – Aecom Ingineria SRL), ASSMB a fost pusă în situația de a comite infracțiunea de abuz în serviciu

Plângere penală nr. 28451/11.10.2019, înaintată de ASSMB către DNA: Plângerea este întocmită de fostul director Direcția Juridică, Lavinia-Nicoleta Coțofană, și a primit un număr de înregistrare, 28451/11.10.2019, doar la ASSMB. Pentru că a fost băgată “la sertar” și nu a mai ajuns la Direcția Națională Anticorupție, căreia îi era destinată.

Ieri, Libertatea a scris că, deși s-au cheltuit 1,1 milioane de euro pentru publicitatea Spitalului de copii Gomoiu, acesta a fost construit cu supraevaluări care au ajuns și la 2.485% din suma normală a produselor vândute către spital. 1.576 de spoturi televizate deschise cu Spitalul Gomoiu au fost difuzate la televiziunile din România, conform Pagina de Media: cele mai multe la Digi 24 (328), Antena 3 (307) și Realitatea TV (274).

Cel mai mare adaos, cel de 2.485%, a fost la un tablou electric. Care, în loc de suma de 5.000 de lei, a fost vândut către spital cu 129.472 lei! 




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria