BREAKING Standard&Poor's a amânat, cu două săptămâni, la cererea Guvernului, modificarea ratingului României

BREAKING Standard&Poor's a amânat, cu două săptămâni, la cererea Guvernului, modificarea ratingului României

BREAKING Standard&Poor's a amânat, cu două săptămâni, la cererea Guvernului, modificarea ratingului României. România a solicitat apel la decizia de evaluare a ratingului S&P Global Ratings și am acceptat acest apel, se arată într-un comunicat al agenției de rating. Peste două săptămâni va fi comunicată perspectiva. Se pare că urma să fie negativă, dar promisiunea autorităților de modificare a OUG 114 au convins agenția să mai aștepte puțin, relatează  HotNews.ro .

"S&P Global Ratings a stabilit că s-au îndeplinit condițiile pentru formularea unui astfel de apel, fiind în conformitate cu politicile și procedurile sale. În consecință, ne vom abate de la calendarul nostru din 2019 pentru a rezolva apelul. Planificăm să rezolvăm în două săptămâni", se arată în document.

Ratingurile României continuă să fie susținute de nivelurile moderate ale datoriei externe private și publice.

În opinia noastră, eficacitatea instituțională a României rămâne slabă, ceea ce constrânge ratingurile.

Mai multe surse din piață indicau vineri că cel mai probabil scenariu este cel în care calificativul va fi menținut (BBB-), dar perspectiva va fi modificată din ”stabilă” în ”negativă”. Pare a se confirma informația anunțată de Victor Ponta, potrivit căreia Orlando Teodorovici și Darius Vâlcov au trimis agenției de rating o scrisoare în care promit că vor schimba forma Ordonanței 114 în 2 săptămâni.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”