Brexit: 49% dintre britanici susțin ieșirea din UE, 47% sunt împotrivă (sondaj)

Brexit: 49% dintre britanici susțin ieșirea din UE, 47% sunt împotrivă (sondaj)

Sprijinul în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este de 49%, cu două procente mai mult decât întrunește campania vizând menținerea țării în interiorul blocului comunitar, înaintea referendumului din 23 iunie, indică un sondaj de opinie realizat de institutul ORB și publicat marți în cotidianul Daily Telegraph, transmite Reuters.

Dintre intervievații care afirmă că sunt deciși să se prezinte la referendum, 52% declară că vor vota pentru așa-zisul 'Brexit', față de numai 45% care vor susține rămânerea în Uniunea Europeană.

Premierul britanic David Cameron a lansat luna trecută campania pentru menținerea țării în UE, dar demersul se anunță dificil. Există în continuare un număr important de alegători indeciși, dar și un puternic curent eurosceptic în chiar rândurile partidului său conservator. De altfel, șase membri ai guvernului, precum și Boris Johnson, popularul primar conservator al Londrei, au ales să militeze pentru ieșirea din UE.

Sondajul ORB a fost realizat telefonic, pe un număr de 823 de persoane, în perioada 11-14 martie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…