Brexit: Boris Johnson va convoca alegeri pe 14 octombrie dacă va suferi o înfrângere în parlament (responsabil guvernamental)

Brexit: Boris Johnson va convoca alegeri pe 14 octombrie dacă va suferi o înfrângere în parlament (responsabil guvernamental)

Prim-ministrul britanic Boris Johnson va convoca alegeri legislative anticipate pentru data de 14 octombrie dacă guvernul său va suferi o înfrângere în parlament în privinţa Brexit-ului, a indicat luni seară un responsabil guvernamental, citat de AFP şi Reuters.

Dacă, aşa cum se anticipează, parlamentarii conservatori rebeli se vor alătura opoziţiei marţi pentru a bloca opţiunea unui Brexit fără acord şi a-l obliga pe Johnson să ceară o nouă amânare a ieşirii din UE, premierul va introduce imediat în parlament o moţiune prin care va cere desfăşurarea de alegeri anticipate, asupra căreia deputaţii ar urma să se pronunţe miercuri.

Pentru a fi adoptată, moţiunea va avea nevoie de o majoritate de două treimi de voturi din cele 650 ale Camerei Comunelor. Dacă va trece, alegerile vor avea loc probabil pe 14 octombrie, a indicat sursa.

Responsabilul citat a mai precizat că, deşi Boris Johnson nu doreşte alegeri anticipate, parlamentarii ar trebui să fie conştienţi că acestea ar fi o consecinţă a votului împotriva guvernului marţi.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale