Brexit: Londra confirmă că al doilea vot privind acordul de ieşire negociat cu UE va avea loc marţi

Brexit: Londra confirmă că al doilea vot privind acordul de ieşire negociat cu UE va avea loc marţi

Guvernul britanic a confirmat că al doilea vot din camera inferioară a parlamentului britanic asupra acordului de retragere din UE convenit cu Bruxellesul va avea loc marţi, 12 martie, relatează dpa.

Andrea Leadsom, ministrul responsabil pentru interpelările parlamentare, a confirmat joi această dată.

Dacă acordul de retragere din UE va fi din nou respins, aşa cum s-a întâmplat la jumătatea lunii ianuarie, Theresa May va supune la vot în aceeaşi săptămână părăsirea UE de către Regatul Unit fără acord la 29 martie şi, dacă ieşirea din UE fără acord pică de asemenea la vot, va urma votul pentru o amânare a Brexitului.

Theresa May a anunţat că, în cazul unui vot negativ marţi pentru acord, aceste voturi vor avea loc miercuri, respectiv joi.

Marea Britanie trebuie să părăsească Uniunea Europeană pe 29 martie. Theresa May a suferit o mare înfrângere în ceea ce priveşte acordul negociat cu UE în luna ianuarie, iar eforturile de a renegocia acordul nu au fost încununate până acum de succes.

Observatorii se aşteaptă la o a doua înfrângere marţi în parlamentul britanic, notează dpa. Deocamdată este însă neclar dacă Theresa May va lua atunci în considerare o a treia tentativă de aprobare a acordului de către parlamentari pentru a încerca respectarea termenului iniţial pentru Brexit, 29 martie, mai scrie agenţia de presă germană.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria