Brexit: Peste 2 milioane de persoane au semnat petiția pentru un nou referendum

Brexit: Peste 2 milioane de persoane au semnat petiția pentru un nou referendum

La doar două zile după votul pentru a ieși din Uniunea Europeană, peste 2 milioane de britanici și rezidenți în Marea Britanie au semnat o petiție cerând un al doilea vot și forțând parlamentarii să ia în considerare cel puțin o dezbatere pe această temă, relatează Reuters.

   
Parlamentul trebuie să ia în considerare o dezbatere cu privire la orice petiție postată pe site-ul său, care a strâns mai mult de 100.000 de semnături.
   
Potrivit propunerii, postată înaintea referendumului de la 23 iunie, guvernul ar trebui să organizeze un alt plebiscit privind apartenența la UE dacă sprijinul pentru a ieși sau rămâne în UE într-un referendum este mic de 60% în prezență și de sub 75% dintre alegătorii eligibili.
   
Rezultatul de joi arată că 52% dintre alegători, 17.410.742 de persoane, sprijină ieșirea Marii Britanii din UE, cu o prezență de 72%.
   
De atunci, petiția — pe care numai cetățenii britanici sau rezidenții în Marea Britanie au dreptul de a o semna — s-a dovedit atât de populară încât până la 17.25 GMT sâmbătă, 2.005.101 de persoane au semnat-o, notează Reuters.
   
După-amiaza târziu, părea că rata pe minut să fie de 3.000 de semnături.
   
Cei mai mulți dintre cei care au semnat-o locuiesc în zonele unde sprijinul pentru a rămâne în UE a fost mai puternic, în special Londra, a indicat site-ul.

Prim-ministrul David Cameron, care a anunțat vineri că va demisiona după ce a condus campania ce a eșuat să păstreze Marea Britanie în UE, a declarat că nu va fi niciun al doilea referendum, mai notează Reuters.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani