Brexit: UE nu a informat eficient despre felul în care sunt cheltuite fondurile comunitare (comisar)

Brexit: UE nu a informat eficient despre felul în care sunt cheltuite fondurile comunitare (comisar)

Decizia luată de Marea Britanie la referendumul pentru Brexit ar trebui să fie o lecție pentru Uniunea Europeană în ceea ce privește modul în care informează cetățenii despre felul în care sunt cheltuite fondurile comunitare în regiuni defavorizate, a afirmat Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, citat de BBC.

Ea a spus că respectă decizia în favoarea Brexit luată de cetățenii Țării Galilor, însă i se pare o decizie regretabilă și nefericită.

Crețu a mai adăugat că Țara Galilor a primit peste 4 miliarde de lire britanice începând cu 2002 și că ar fi trebuit să primească mai multe fonduri pentru dezvoltare, crearea de noi locuri de muncă și ridicarea standardului de viață la un nivel apropiat de media UE.

"Au fost regiuni în tranziție care au primit foarte mulți bani și am fost alături de ele în foarte multe momente de criză. Spre exemplu atunci când minele au fost închise," a afirmat comisarul european. "Am pregătit oameni, am inițiat noi activități cu ajutorul fondurilor europene. Însă toate acestea arată că punctul nostru slab a fost că nu am știut să comunicăm ceea ce am făcut cu banii europeni, cum sunt ei cheltuiți și toate acestea reprezintă o lecție pentru noi", a adăugat ea.

AGERPRES/ (AS — editor: Ana Maria Luca)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…