Brexit: Un ministru ceh îi sugerează lui Juncker să demisioneze

Brexit: Un ministru ceh îi sugerează lui Juncker să demisioneze

Ministrul ceh al afacerilor externe, Lubomir Zaoralek, i-a reproșat lui Jean-Claude Juncker că nu a știut să rețină Marea Britanie în Uniunea Europeană și i-a sugerat președintelui Comisiei Europene să demisioneze, relatează AFP.

'În acest moment, nu pot să-l consider pe șeful Comisiei Europene ca persoana potrivită pentru acest post', a declarat Zaoralek, în cadrul unei dezbateri la televiziunea publică cehă.

Ministrul ceh a fost de acord cu Juncker că Londra trebuie să acționeze rapid pentru a părăsi UE, dar l-a acuzat pe luxemburghez că a rămas inactiv în perioada care a precedat referendumul britanic.

'Îmi imaginam că Comisia este condusă de un om demn de încredere, respectabil, care — în situația cu care ne confruntam: de pierdere a unui picior sau a unui braț — este capabil să se ducă în țara respectivă pentru a le spune britanicilor: ?Vrem să rămâneți' cu noi', a indicat Zaoralek. 'Și pun întrebarea: așa ceva s-a petrecut sau nu ?', a adăugat el.

Potrivit politicianului ceh de stânga, Jean-Claude Juncker nu este singurul care merită să fie criticat, 'problema elitelor europene este mult mai importantă'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa