British Airways a suferit o întrerupere a sistemului său informatic

British Airways a suferit o întrerupere a sistemului său informatic

Compania aeriană britanică British Airways și-a anulat sâmbătă, până la ora locală 18.00 (17.00 GMT), toate zborurile cu plecare de pe aeroporturile londoneze Heathrow și Gatwick din cauza unei 'pene informatice', transmite AFP.

Compania și-a cerut scuze pe contul său de Twitter "pentru actuala pană la sistemul informatic", care a provocat numeroase întârzieri la zborurile sale, și a precizat că nu a găsit "nicio probă că ar fi vorba de un atac cibernetic".

Marea Britanie s-a numărat printre cele mai afectate țări de atacul informatic mondial care a avut loc în urmă cu două săptămâni.

British Airways le-a cerut clienților "să nu se deplaseze" în cele două aeroporturi, terminalele fiind deja "extrem de aglomerate".

Această defecțiune s-a produs chiar în debutul unui weekend prelungit, luni fiind sărbătoare în Marea Britanie. Numeroși pasageri și-au exprimat nemulțumirea pe rețelele de socializare.

British Airways a suferit o întrerupere a sistemului său informatic

British Airways a anunțat sâmbătă că a suferit 'o întrerupere globală a sistemului', în contextul apariției unor informații conform cărora pasagerii companiei aeriene se confruntă cu un haos în programul de zboruri, relatează DPA.

"Ne confruntăm cu o întrerupere globală a sistemului", a scris compania pe Twitter ca răspuns la un comentariu al unui pasager nemulțumit. A fost doar unul dintre numeroasele răspunsuri transmise sâmbătă de British Airways ca reacție la plângeri venite din partea clienților.

"Ne cerem scuze pentru întreruperea sistemelor informatice. Lucrăm pentru a rezolva problema cât mai repede posibil", a mai scris compania pe Twitter.

Compania nu a oferit nicio explicație pentru această problemă, deși unele media britanice au început să spună că ar fi vorba de un atac cibernetic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”