BTA: La Bursa de Valori de la Sofia au început tranzacţiile în instrumente crypto

BTA: La Bursa de Valori de la Sofia au început tranzacţiile în instrumente crypto

Tranzacţiile în instrumente crypto, bazate pe şi care urmăresc preţurile monedelor virtuale Bitcoin şi Ethereum, au început joi la Bursa de Valori de la Sofia (BSE).

Investitorii care caută produse crypto inovative pot acum să tranzacţioneze liber în opt bancnote tranzacţionate la bursă (ETN-uri), oferind pentru prima dată în Bulgaria o alternativă la cryptomonedele tradiţionale. Prin lansarea acestor noi instrumente, Bursa de Valori de la Sofia se alătură altor mari burse europene, precum Deutsche Borse şi Euronext, care au început să tranzacţioneze aceste instrumente încă în urmă cu doi ani.

"Odată cu noile produse ale BSE International, venim în întâmpinarea interesului crescut de pe piaţă în instrumente crypto. Suntem încântaţi să putem astăzi să oferim un activ alternativ pentru tranzacţiile în cryptomonede, făcând procesul mai uşor şi mai simplu pentru toţi investitorii interesaţi. Cu noile ETN-uri crypto lansate de BSE International, investitorii sunt acum hotărâţi să îşi creeze propriile lor portofele crypto cu chei cryptografice şi să beneficieze de garanţii că instrumentele pe care le aleg sunt reglementate sistematic şi respectă normele", a declarat directorul executiv al BSE, Manyu Moravenov.

Odată cu lansarea noilor ETN-uri crypto, Bursa de Valori de la Sofia continuă parteneriatul pe termen lung cu Deutsche Borse şi formatorul de piaţă Tradegate AG, care va asigura lichiditatea instrumentelor. Produsele inovative sunt tranzacţionate în euro şi în cursul şedinţelor obişnuite de tranzacţionare.

Stire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. AGERPRES/(autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante